BSZSK - Búcsú a Magyar kupától


BSZSK - Búcsú a Magyar kupától! Balog Vilmos beszámolója a Békés Mátrixnak!
Búcsú a Magyar kupából

Október 12-én vasárnap láttuk vendégül a Jászberényi KK kosárlabda csapatát, amely már évek óta az NBI-B-ben vitézkedik. Ebben a bajnokságban az elsõ fordulókban botladoztak a berényiek, ezért titkon úgy készültünk, hogy meglepjük õket, s esetleg továbbjutunk.

A mérkõzésünk elõtti héten azonban megerõsítették a vendég csapat keretét, a szeptemberben Budapestre költöztetett Hódmezõvásárhelyi KK NBI-A- s csapatából leigazoltak három játékost. Így egy kicsit módosítottuk a terveinket, a tisztes helytállás, a jó mérkõzés volt a cél.

Nagyon akart mindenki a csapatból, az ellenfél pedig úgy gondolta, hogy könnyû vasárnapi csemege leszünk számukra. Azonban az elsõ negyedben csak 3 pontos elõnyt sikerült szereznie a magasabb osztályban játszó csapatnak, majd a 2. negyedben is végig szoros volt az eredmény. A 10. percben azonban 12-2-t produkáltak, így 13 pontos megnyugtató elõnnyel vonultak pihenõre a jászberényiek.
A 2. félidõ elején érzõdött, hogy végleg el akarják dönteni a meccs sorsát, és még 5 ponttal megtoldották az elõnyüket. A negyed második fele azonban a miénk volt, Beregi Gabi és Madaras kosaraival ismét felzárkóztunk. Jani önbizalmának jót tett, hogy a magas ellenfelek között hatalmasat zsákolt, és több szép támadást is sikerült vezetnünk. Az utolsó negyedet megnyertük, így az elõzetes tervünk bejött: jó meccset játszottunk, 13 pontos vereséggel, tisztes eredménnyel búcsúztunk a Magyar kupa küzdelmeibõl.

Az ellenfél 207 centi magas szenegáli óriása nem bírt Varga Imivel, csak 10 pontig jutott. Viszont a jászberényiek két új igazolása megszórta magát: Czibere 27 pontot, Böszörményi 17 pontot dobott.

Nálunk nagyon jól játszott Szalay Krisztián és Horváth Robi, akik támadásban, védekezésben egyaránt jól dolgoztak.
Sajnos sérülés miatt hiányzott fiatal irányítonk, Nagy Ádám és nem tudott a csapattal tartani Takács Imre, illetve legrutinosabb játékosunk, Baukó Ferenc sem.

BSZSK-Jászberény 78 - 91 (12-15,20-30,20-22,26-24)

Jv:Tóth, Borgula

80 nézõ

Békés: MADARAS(24), HORVÁTH(13/3), KORCSOG(14),VARGA, SZALAY(9) Csere: Dobi, BEREGI(8),Szekeres(6/6), Oláh(2), Bodnár, Orgován Edzõ: Balog Vilmos

Szurkolóink ismét nagyon jó hangulatot teremtettek a sportcsarnokban, köszönjük a biztatást.
Folytatás az Amatõr kupában lesz, a legjobb 27 csapat között játszhatunk tovább.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!