Készül a békési református egyház költségvetése


Hagyományosan január végén fogadja el a presbitérium a Békési Református Egyházközség 2009.évi költségvetését, amely magába foglalja az egyházi iskola büdzséjét is.
Január 29-én tart ülést a békési egyházközség presbitériuma, amely elfogadja az éves költségvetést. Mivel a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon az egyház fenntartásában mûködik, így annak költségvetése is az egyházközségnél jelenik meg. A készülõ költségvetést megtárgyalja a hamarosan összeülõ gazdasági bizottság, ezzel egyidõben pedig a számvizsgáló bizottság a gyülekezet gazdálkodását vizsgálja meg. A missziói bizottság is január folyamán ül össze, feladata az egyház 2009.évi missziós-evangélizációs tevékenységének megtervezése, majd az elkészült anyag presbitérium elé terjesztése. Ugyancsak el kell fogadni a békési reformátusok 2009.évi választói névjegyzékét. A presbitérium az év elején szokott határozni az egyházfenntartói járulék mértékérõl is.
A református egyház demokratikus elvek mentén szervezõdõ közösség, amelyben szavazati joggal rendelkezik minden konformált, úrvacsorázó egyháztag, aki rendszeresen részt vállal a közös anyagi terhek hordozásában. Az egyházközség döntéshozó szerve, a presbitérium jelenlegi összetételében 2006.január 1-tõl mûködik.

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!