Az új diákigazgató: Winter Adrián!


Diákigazgatót választottak a békési református gimnáziumban a diákok. A beszámolót maga az igazgató küldte :)

A diákigazgató-választás

A diákigazgató-választás kiemelkedő esemény iskolánkban – leginkább a végzősök számára. A 12. évfolyam osztályai állnak ki egymás ellen, pártokat alakítva. Ebben az évben a MJAP Párt (jelöltje Molnár János) és a Beach Párt (jelöltje Winter Adrián) küzdött a diákok szavazataiért.

Először mindkét félnek hirdetnie kellett magát, plakátokkal, jelvényekkel vagy akár léggömbbel. Az osztályok építettek maguknak egy-egy várat dobozokból. Ez ugyancsak a kampány fontos eleme volt, ugyanis az építményeket rajzokkal, zászlókkal, feliratokkal dekorálták. A két jelöltnek és pártjának programokkal kellett készülnie. Így ezen a héten kosárlabda-bajnokságon, táncházban, valamint karaoké-délutánon lazíthattak a diákok. Mindezek után eljött a szavazás ideje, ahol 63-37 % arányban nyert a Beach Párt. Az új diákigazgató, Winter Adrián megkapta az iskola kulcsát és emellé két nap teljhatalmat. Beülhetett az igazgatói székbe, órákat látogathatott, programokat szervezett, viszont a tanárok nagy bánatára fizetésemelést nem adhatott.

Három héttel később a végzősök megszervezték a 24 órás kosármeccset, amelyre támogatók keresésével, a csapatok összeállításával és büfével kellett készülnünk. Hozzávetőlegesen 70 diák játszott, valamint pályára léptek a tanárok és az öregdiákok is.

Ha lesz rá lehetőség, több programot, például ilyen sportbajnokságokat szervezne a diákigazgató.

Winter Adrián 12/A osztályos tanuló


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


winter adrián