Báloztak a Békési Reformátusok!


Tegnap este a Békési Galériában tartották az I. Békési Református Bálat, amelyre a Békés Mátrix és a Békés Tv is meghívást kapott:

Tegnap este a Békési Galériában tartották az I. Békési Református Bálat, amelyre a Békés Mátrix és a Békés Tv is meghívást kapott:

A békési társasági élet kétségtelenül legszínvonalasabb nyitórendezvénye lett az I. Békési Református Bál

A szervező békési gyülekezet nevében a házigazda, Katona Gyula református lelkész köszöntötte a mintegy 150 fős vendégsereget, majd megnyitójában szólt arról, hogy minden különleges alkalomnak megvan az ideje, így ennek a hagyomány felelevenítő bálnak is, amelyhez hasonlót legalább 20 éve nem láttak a galéria falai.

A résztvevők között Izsó Gábor polgármester, Erdős Norbert országgyűlési képviselő, alpolgármester mellett a békési testület több tagja, presbiterek, orvosok, ügyvédek, tanárok és a békési közélet számos szereplője jelen volt.

Katona Gyula hozzátette: reméli mindenki jól fogja magát érezni a különleges helyszínen a különleges bálban és bízik benne, jövőre ismét itt lehetnek

Az estet a gimnázium végzős osztályainak, elsőbálozóinak keringői nyitották, majd a Fontana együttes reneszánsz zenével szórakoztatta a közönséget.

A vacsorát Tánczos Gáborné mezőberényi vendéglős szállította és a menü hidegsültes, salátás előétel mellett marhapörköltből, többfajta rétesből állt.

A vendégek részére a Biblia történeti kiállítás kistermében külön gyümölcsös és süteményes svédasztalt is felállítottak.

A nagysikerű tombolahúzás mellett - ahol Csuta György festőművész református templomot ábrázoló képe volt a fődíj - Sebestyén Tibor táncoltatta a vendégeket - erre az alkalomra, külön kérésre - szalonzenei összeállítással.

Több résztvevővel is beszélt a Békés Mátrix csapata az est folyamán és szinte egyöntetű volt az a vélemény, hogy nagyszerűen sikerült a bál, de jövőre valószínűleg kinövi a galéria kereteit.

Az I. Békési Református Bálon 150 meghívott vendég vett részt.

A Békés Tv és a Békés Mátrix a helyszínen mint meghívott vendég egész éjszaka forgatott és fényképezett - a képeket és a videókat ma délelőttől kora estig tesszük elérhetővé oldalunkon.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


bál