Új Magyarország Vidékfejlesztési Program - Elõadás!


A Békés Városi Kulturális Központ 2008. november 26-án, szerdán 13.00 órakor elõadást tart.

A Békés Városi Kulturális Központ 2008. november 26-án szerdán, 13.00 órakor az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 2007-2013 kapcsán elõadást tart a Központ Kápolna termében.

Az elõadást tartja: Kertész Péter a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Csongrád Megyei Kirendeltségének Vidékfejlesztési Osztályáról.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) III-as tengelyének intézkedése a vidéki turizmusformák közül a fenntartható falusi-, agro- és ökoturisztikai fejlesztések, beruházások infrastrukturális és szolgáltatási feltételeinek és marketingjének támogatását teszi lehetõvé.

A turisztikai tevékenységének ösztönzésének támogatására pályázhatnak mindazok a természetes személyek, mikrovállalkozások, továbbá kis- és középvállalkozások, települési önkormányzatok, kisebbségi önkormányzatok, non-profit szervezetek, akik, és amelyek 5000 fõ alatti vagy a négyzetkilométerenkénti 100 fõ népsûrûségnél kisebb és nem a Budapesti agglomerációhoz tartozó településen élnek illetve tevékenykednek.

A támogatás igénybe vehetõ a falusi turizmushoz, valamint a vidéki térségekben az ifjúsági turizmushoz kapcsolódó minõségi magánszálláshelyek és a kapcsolódó szolgáltatások kialakítására, a már mûködõ szálláshelyek bõvítésére, korszerûsítésére, akadálymentesítésére, a kialakított szálláshelyekhez kapcsolódó étkezési, kulturális és szabadidõs szolgáltatások beindítására, a már mûködõ szolgáltatások bõvítésére, korszerûsítésére, fejlesztésére, a foglalkoztatást elõmozdító fejlesztések megvalósítására.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!