Autóbusszal Békésről Londonba! Itt a részletes program:


Megjelent: 2010 Január 12. ( Kedd ) 14:53
Módosítva: 2010 Február 3. ( Szerda ) 15:47
A Dr. Hepp Ferenc Tagiskola angol-szakos tanárai autóbuszos kirándulást szerveznek Békés - Brüsszel - London - Dél-Anglia útvonalra. A részletek:

Anglia Délvidékének látványosságai

Portsmouth-Hastings-Brighton-Stonehenge-Kastélyok-Dover-London

(7 nap)


0. NAP (Május 1.): Indulás az esti órákban Budapestről. Éjszaka az autóbuszon.


1.NAP: Útvonal: Hegyeshalom-Ausztria-Németország-Belgium. Délutáni városnézés Brüsszelben: Grand Place, Manneken Pis,.stb. Este szállás Franciaországban egy

Dunkerque-i tranzithotelben.


2.NAP:. Átkelés komppal.Átéréskor megállunk a Dover-i tengerparton, felnézünk a hegy tetején álló Dover-i várra, megnézzük a kikötőt és a „fehér sziklákat”. Majd indulás tovább:aCaterbury Katedrális (F) Becket Tamás, Canterbury érseke sírhelyének megtekintése. Séta a városban. Majd indulás Anglia egyik legszebb 900 éves múltra visszatekintő várkastélyához a Leeds Kastélyhoz (F), mely VIII. Henrik és Aragóniai Katalin kedvelt tartózkodási helyéül szolgált. A kastély mellett, a madárházat, a parkot és a sövénylabirintust is felfedezhetjük. Indulás a szállásra, a déli tengerparthoz.


3. NAP: Reggeli után indulás Portsmouthba, útközben rövid kitérő Arundel bájos, középkori házakkal, és várral ékes kisvárosában. Szabadprogram keretében a Historic Dockyards (F) – Tengerészeti Múzeum és a Hajók megtekintése, majd séta a városban. Délután kirándulás Stonehenge-be – a misztikus kőoszlopok (F) megtekintése és Salisburybe, a híres Katedrálishoz (F) – VAGY: látogatás Winchesterbe (Arthur király kerekasztala). Indulás a szállásra. (a felsorolt programlehetőségekből választani kell!)


4. NAP: Reggeli után indulás Londonba. Városnézés a csoportvezető irányításával. A Westminster negyed felfedezése: Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey (F), Buckingham Palota, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Horse Guards, Downing Street… Délutáni látogatás a Madame Tussaud’s Panoptikumba (F- kb. diák: 18 GBP, felnőtt: 21,5 GBP), vagy a British Múzeum megtekintése, majd rövid szabadprogram az Oxfrod Street-en. Indulás a szállásra.


5.NAP: Reggeli után indulás Brightonba, az angol riviéra legszebb városába. A Royal Pavilion (F), Sea Life Centre (F) megtekintése, séta a Palace Pier-en. Dél körül továbbindulás Hastingbe. A Smugglets Adventure (F) és a Hastings Castle (F) megtekintése, majd szabadprogram az Óvárosban és a tengerparton. Visszaúton érintjük a Seven Sisters sziklákat is. Indulás a szállásra.


6. NAP: Bepakolás, majd indulás hazafelé.A napot az 1270-ben épült Hever Kastélyban (F) töltjük, mely az angol vidék egyik legimpozánsabb főleg XVI. század korabeli berendezéssel büszkélkedik. A Kastély Boleyn Anna, VIII. Henrik egyik feleségének kedvelt tartózkodási helye volt. Majd továbbindulunk a kikötő felé, majd Folkestoneból átkelés Csalagúttal. Éjszaka az autóbuszon.


7.NAP: .Út hazafelé:

Németország-Ausztria-Hegyeshalom. Érkezés a késő délutáni órákban Budapestre.


Részvételi díj: Szállás+utazás+idegenvezető = 83.100 Ft

Szállás: mobilhome-okban (teljesen felszerelt nagyméretű lakókocsi)

Fakultatív (F) belépők (nem kötelező): Felnőtt kb. 90 GBP, Gyerek kb. 75 GBP
Érdeklődni és jelentkezni a Dr Hepp F. Tagintézmény angol tanárainál lehet személyesen vagy telefonon : +36 30 3705110 , + 36 30 3037058


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!