A valódi IZSÓ CSOMAG és a BÉKÉSI MINTA!


Izsó Gábor polgármester és Erdõs Norbert alpolgármester, országgyûlési képviselõ közös sajtótájékoztatón jelentették be békési vállalkozás élénkintõ intézkedéseiket

Izsó Gábor polgármester és Erdős Norbert alpolgármester, országgyűlési képviselő közös sajtótájékoztatón jelentették be békési vállalkozás élénkintő intézkedéseiket

Erdős Norbert bevezetőjében elmondta, azért vannak mindketten jelen a tájékoztatón, mert nagy horderejű és fontos döntések születtek a tegnapi közgyűlésen, amelyeket összeségében - az ellenzéki MSZP annyira kedvelt szóhasználatával VALÓDI IZSÓ CSOMAGNAK is lehet nevezni, azonban jelentése és tartalma pozitív értelmében.

Erdős kitért rá, hogy ezek a döntések összességében az országban egyedülállók és akár Békési Mintának is nevezhetik a jövőben

A képviselő röviden kifejtette, hogy ezekre a lépésekre az általános gazdasági helyzet romlása, a kialakult válság és a bajokat tetéző MSZP kormány gazdaságpolitikája kényszerítette a városvezetést.

2006. óta mintegy 155 millióval kevesebb pénzből gazdálkodik az önkormányzat a kormány megszorításai miatt, és a 2009-es évben az elvonás ebből az eddigi legmagasabb: 67 millió forint.

A tegnapi közgyűlés által jováhagyott intézkedések a következek:

- A mezőőri járulék 50% -kal csökken ez 763 gazdálkodót érint és közvetve mintegy 1500 lakost. Ennek kivívásában Tóth Attila képviselő harcos kiállásának oroszlán része van.

- Az iparűzési adó 1,9% -ról 1,8 % -ra csökken - ez 692 vállalkozót érint Békésen és 12 multinacionális vállalkozást

- Az ipaprűzési adó alsó határa 600 ezer forinta emelkedik, így az eddig 139 fő helyett kb 380 fő válik iparűzési adó megfizetése alól felmentetté.

- 2009-ben újabb 10 millió forint kamatmentes vállalkozói hitelt biztosít a már meglévő 20 milliós keret mellé a városvezetés. Az eddigi összeget 12 békési vállalkozás használta fel és a visszafizettet összegek által a keret folyamatosan bővül.

- 2009-ben a békési piaci helypénz díjtételek nem fognak emelkedni, sőt bizonyos esetekben csökkentik azokat.

- 2009-ben a békési piac kiépítése tovább folytatódik, aszfaltozzák a parkolókat is.

A képviselő - testület a továbbiakban döntött arról, hogy 500 ezer forinttal támogatja a református templom harangjainak befejeztt pótlását.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!