Indul a téli versenyidőszak a Békési DAC-nál!


Január 23-án, Budapesten, a SYMA csarnokban kezdődött a téli versenyidőszak a Békési DAC atlétáinak. Számos szerb, horvát és szlovén versenyző tette a küzdelmeket magas színvonalú nemzetközi versennyé.

Sajnos a felnőtt válogatott Balasi Imre kisebb sérülése miatt kénytelen volt kihagyni a versenyt, míg az U23-as válogatott magasugrónak, Horváth Anikónak kifordult a bokája, így az egész fedett pályás idénye veszélybe került. Két „ászukat” nélkülözve is szép eredményeket értek el atlétáink. A mamut mezőnyben - például 60 méteren 104, 200 méteren 92 induló volt a férfiaknál - Hortobágyi Anikó remekül helytállt 60 méteres gátfutásban a nemzetközi mezőnyben. Új egyéni csúccsal, 9.28 másodperccel a hetedik helyett szerezte meg. Súlylökő lányaink nagy meglepetést okoztak. A felnőtt mezőnyben nyolcas döntőbe jutottak és nagy egyéni csúcsot löktek. A junior Oláh Titanilla, 10.95 méterrel a hatodik (csak egy szerb versenyző előzte meg a juniorok között ), míg az első éves ifi Szabó Nóra, nagy meglepetésre, 10.59 méterrel a nyolcadik lett. Felegyi Péter is egyéni csúcsot futott 60 méteren, 7.29-el, ami a korosztályában a hetedik helyet érte. Az ifjúsági korosztályban Sós Ádám 800 méteren a hatodik, Szpisják Ádám súlylökésben a 10., Prorok Márton szintén súlylökésben a 14., míg Győrfi Norbert 60 méteren a 15. lett. Junior súlylökésben Hídvégi Dávid a nyolcadik helyen végzett.

A békéscsabai színekben szereplő, de békésen edző Perdi Zoltán, a junior 400 méteren 53.09-el, új egyéni csúccsal a hatodik lett.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!