Egészségnevelési hónap a Dr Hepp -ben!


A Békési Kistérségi Dr. Hepp Ferenc tagintézményben minden évben hagyományosan megrendezésre kerül novemberben az egészségnevelési és helyes táplálkozási hónap.

A Békési Kistérségi Dr. Hepp Ferenc tagintézményben minden évben hagyományosan megrendezésre kerül novemberben az egészségnevelési és helyes táplálkozási hónap. Ebben az évben, tekintettel arra, hogy 2008 a burgonya nemzetközi éve, külön figyelmet fordítottunk a világon éhezõ gyerekek segítésére. Programjainkat úgy szerveztük,hogy intézményünk valamennyi tanulója be tudjon kapcsolódni.

Az ügyes kezû alsó tagozatos gyerekek rajzokat, gyümölcsszobrokat készítettek, miközben a védõnõ segítségével gyakorolták a helyes fogápolást. Nagy örömet jelentett számukra a játékos sportdélután.

A felsõ tagozatos tanulók a közös testmozgások mellett a burgonya történetét, és a belõlük készült jellegzetes békési ételeket mutattak be. A helyes táplálkozási ismereteken túl a testsúly-index lehetõségével élve egyénre szabott életmódtanácsok segítik hétköznapjainkat. Az „agytorna” sem maradhatott el, vetélkedõk mozgósították agysejtjeiket. Ebben az évben elõször nyílt lehetõség iskolánk tanárai és valamennyi dolgozója részére, koleszterin-, vércukormérésre és a testsúly-index megállapítására. Nagy öröme a város óvodásainak bevonása programjainkba, vidám,jó hangulatú játékos sportversenyen vettek részt igen-igen nagy aktivitással.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!