Január végén leánykosárlabda torna


Megjelent: 2010 Február 8. ( Hétfő ) 11:19
Módosítva: 2010 Február 11. ( Csütörtök ) 14:40
A 94-95-ös születésű leányoknak kiírt kupára a Szentes, a Kisújszállás és a romániai Arad csapata kapott meghívást.

Nehéz lett volna megjósolni a torna végkimenetelét, hiszen olyan csapatok játszottak Békésen, akiket korábban nem ismertünk. Azt tudtuk, hogy a kisújszállási csapat a nagyon erős Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnokságban szerepel. Az aradiakról pedig annyi hírünk volt, hogy egy korcsoporttal fiatalabbak, mint a többi csapat, de nagyon ügyesek. Ezt támasztotta alá a tavalyi évben elért romániai második helyezésük. A legtöbbet a szentesiekről tudtunk, velük már találkoztunk, de most egy kicsit átalakított, hódmezővásárhelyi játékosokkal megerősített gárdával érkeztek.

A következő eredmények születek:

Békési ÁFÉSZ SE - Kisújszállás 57 - 43 (24-7,19-16,11-7,3-13)

Jv: Hegedűs, Szalay

Békés: Szeverényi(8/3), Kelemen(14/3), Taró(10), Balog T.(15), Veres(-) Csere:Szatmári(6), Balog E.(2), Váradi(-), Csontos(-), Mohammad(-), Szilágyi(-), Földesi(2)

Az első negyedben sikerült meglepni a vendégeket, jelentős előnyt szereztünk, de utána leállt a csapat. A második félidő igazi szenvedés volt edzőnek, nézőnek és szerintem játékosnak egyaránt. Egyetlen pozitívuma a kicsik bátor játéka volt. Az ötödik osztályos leányok ügyesen mozogtak a pályán a náluk sokkal erősebb kisújszállásiakkal szemben.

Szentes - Arad 72 - 21 (17-8,12-8,26-4,17-1)

Az egy korcsoporttal kisebb aradiak tisztességgel küzdöttek a magassági fölényben lévő szentesi csapattal szemben. Nagyon szimpatikus volt a tavaly országos ezüstérmet szerzett kis aradi leányok lelkesedése, hajtása.

A 3. helyért:

Kisújszállás - Arad 54 - 29 (20-5,7-9, 12-13, 15-2)

A mérkőzés középső szakaszában az aradiak két negyedet meg tudtak nyerni a náluk jóval magasabb, nagyobb kisújszállási lányokkal szemben, de itt is érvényesült a korkülönbségből adódóan a papírforma.

Döntő:

Békési ÁFÉSZ SE - Szentes 78 - 63 (15-10,19-18,16-23,28-12)

Jv: Hegedűs, Szalay

Békés: BALOG TÜNDE(17), SZEVERÉNYI BEÁTA(14), KELEMEN CINTIA(10), FÖLDESI BOGLÁRKA(4),VERES KATA(11) Csere:TARÓ GABRIELLA(14), SZATMÁRI ANGELIKA(6), SZILÁGYI ILDIKÓ,BALOG EMESE,VÁRADI NÓRA, CSONTOS NIKOLETT(2),MOHAMMAD FATIME Edző: Balog Vilmos

Csupa nagybetűvel, mert ezen a meccsen mindenki remekül játszott. Mindig volt valaki, aki jó megoldásaival kosárhoz segítette a csapatot. Az elején Balog Tünde vitte a társaságot, a harmadik negyedtől Veres Kata pörgött föl arra a tempóra, amit régen is imádtunk tőle. Utána Taró Gabi szerzett labdákat és kosarakat, a negyedik negyedben zsinórban 12 pontot dobott, ezzel sikerült a javunkra fordítani a meccset. Szép támadásokat vezettünk, a fontos pillanatokban jó döntéseket hoztak a lányok. A dobóteljesítményünk is elfogadható volt, ezt mutatja a 78 pontunk is. Ez egy jó meccs volt.

Délben rendeztünk egy kis dobóversenyt a csapatoknak. Minden csapatból három leány vett részt benne. A döntőben a pöttöm termetű Farcas Raluca (Arad) mellett két békési lány szerepelt. A győztes Balog Tünde lett, a második Szeverényi Beáta és harmadik az aradi kislány.

A torna gólkirálya a szentesi Sallai Zsuzsanna lett 48 ponttal.

A Karacs kupa mérkőzései jó hangulatban teltek, s külön öröm, hogy ismét sikerült itthon tartani a kupát.

Végeredmény:

Békési ÁFÉSZ SE
Szentesi Kosárlabda Klub
Kisújszállás
Arad
Balog Vilmos

Békés, 2010. február 7.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!