Izsó Gábor sajtótájékoztatója.


Az 5,3 milliárdos költségvetésbe 20% -al növelt szociális támogatási keret került - erről ma délelőtti sajtótájékoztatóján beszélt Izsó Gábor polgármester.

Az ország elhibázott gazdasági politikája, megfejelve a válsággal, a növekvő munkanélküliséggel az önkormányzatra is meghatározó hatással van – fogalmazott Izsó Gábor, Békés Város polgármestere mai sajtótájékoztatóján.

A normatív támogatás és az elvonások összege, megtoldva az Áfa emeléssel, amelyet a kormány szintén nem kompenzált, mintegy 220 millió forinttal kevesebb összeg beosztását tették lehetővé.

Elsődleges cél a működőképesség megtartása, ezért az önkormányzat nem csak takarékosabb gazdálkodásra szólította fel intézményeit, de magán kezdte annak bevezetését, így a feladatok áttekintése után 14 fős létszámcsökkentést hajtottak végre az önkormányzat és intézményeinél, de csatlakoztak a megye által kezdeményezett közös gázbeszerzéshez is, amellyel 20% kal csökkenthetik a gázra fordított kiadásokat.

További megtakarítást remélnek attól a lépéstől, hogy egybevonják és közös közbeszerzéssel oldják meg az önkormányzat intézményeinek élelmezését, ezen belül a nyersanyagok beszállítását.

11 milliós önkormányzati postaköltséget faragnak le folyamatosan az egész városra kiterjedő és közmunkások által ellátott belső postaszolgáltra.
Izsó Gábor elmondta, hogy a megtakarított összeg így a polgármesteri hivatalnál 22, míg a városi intézményeknél 83 millió forint lesz.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!