Újabb válságkezelő pályázatok!


A Vállalkozói Centrum ajánlásával:

TÁMOP 2.3.3 Munkahelymegőrző támogatás képzéssel kombinálva

Kik pályázhatnak?

Azok a legalább 5 főt foglalkoztató mikro-, kis-és középvállalkozások pályázhatnak e támogatásra, amelyek vállalják, hogy az átmeneti gazdasági visszaesésből adódó foglalkoztatási nehézségeik kezeléseként az elbocsájtás helyett az általuk meghatározott munkavállalóknak – a munkavégzés alóli részleges felmentéssel – képzési lehetőséget nyújtanak. A támogatás átmenetileg lehetővé teszi a munkaerő-költségek mérséklését, anélkül, hogy a munkavállalói létszámot csökkentenék.

A programban csak olyan vállalkozások és vállalatcsoportok kerülnek támogatásra, melyek,
a válságot megelőzően eredményesen gazdálkodtak (2008. július 1.)
középtávon – a jelenleginél kedvezőbb gazdasági környezet esetén – gazdaságos működésre képesek a támogatás igénybevétele nélkül is.
a vállalkozásnak tudnia kell bizonyítani az életben maradási potenciálját a segítségnyújtás ideje alatt és utána legalább középtávon, vagyis hogy reálisan fenntartható e a foglalkoztatotti létszám a támogatás lejrátát követően az előírt időszakig.
A pályázat azon nehéz helyzetben lévő vállalkozások segítését tűzte ki célul, amelyek 2008. június 30-át követően kerültek nehéz helyzetbe, vagyis jelenleg, a pályázat kiírásának időpontjában megfeleltek a 85/2004. (IV.19.) Kormány rendelet 8. számú melléklete szerint, a "nehéz helyzetben lévő vállalkozás" fogalmának.

Mire igényelhető támogatás?

Az uniós támogatás egyrészt a munkatársak képzéséhez kapcsolódó költségekre (többek között a képzéshez szükséges tankönyvre, jegyzetekre, és vizsgadíjakra), valamint utazási és szállásköltségre igényelhető.

Másrészt támogatás igényelhető a képzések idejére jutó személyi jellegű költségekre (a munkabérre, és a közterhekre, kivéve a szakképzési hozzájárulást), valamint az olyan, általános közvetett költségekre is, mint amilyenek például a közbeszerzéssel kapcsolatos, nem tanácsadási jellegű költségek.


Mennyi pénzre pályázhat?

A pályázat keretében elnyerhető és vissza nem térítendő támogatás mértéke 2 millió forinttól 150 millió forintig terjed.

Hogyan lehet jelentkezni?

A pályázatokat
2009. február 10-től lehet újra benyújtani
a következő címre: ESZA Társadalmi Szolgáltató Kht., 1385 Budapest, Pf. 818. (nagyobb méretű csomag esetén 1134 Budapest, Váci őt 45., C épület.)

A pályázati felhívás elérhető: www.esza.hu weboldalon, ahol részletes tájékoztatást kaphatnak, és a pályázattal kapcsolatos valamennyi dokumentum letölthető


A pályázat kódszáma: TÁMOP 2.3.3.A-09/1. a konvergencia régiókban megvalósuló projektek esetében.



A pályázattal kapcsolatos további kérdésekben
segítséget kaphatnak:
ESZA Nonprofit Kft. ügyfélszolgálat: 06-1-273-4250


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!