Ügyeljünk útjaink tisztaságára! - Békés Város Polgármesteri Hivatalának felhívása:


A tavaszi útellenőrzések során bebizonyosodott, hogy az útburkolatok sok helyen nagymértékben sárral szennyezettek. Ez többek között annak a következménye, hogy sok bejáróban nincs szilárd burkolat, illetve az úttest melletti, szilárd burkolat nélküli szakaszon állnak meg az autótulajdonosok.

Problémát okoznak a földutakról felhajtó mezőgazdasági járművek is. Az így a kerékre kerülő sarat az úttestre illetve az útalappal rendelkező utakra felhordják. Míg a belterületi utakat „csupán” szennyezi a sár, addig az útalapokat tönkre is teszi.

A tavaszi időszak beálltával éppen ezért fokozottabban figyeljünk útjaink, kapubejáróink állapotára. A közúti közlekedésről szóló törvény (KRESZ) értelmében a közutat beszennyezni nem szabad! Aki az útra sarat, vagy egyéb szennyező anyagot felhord, az a biztonságos közlekedés érdekében köteles azt eltávolítani, ellenkező esetben büntetéssel sújtható!

Nyomatékosan felhívjuk a lakosság figyelmét, ha szennyeződést okoztak az úton, fogjanak lapátot és gondoskodjanak annak letakarításról!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!