Sepsiszentgyörgyön járt a BSZSK utánpótlás csapata!


Február közepén ismét útnak indultak a karacsos serdülő kosarasok. Immár évek óta hagyomány, hogy a BSZSK utánpótlását jelentő karacsos gyerekek Erdélyben vesznek részt nemzetközi kosárlabda tornán a diákolimpiai felkészülés jegyében.

Második alkalommal utazott csapatunk Sepsiszentgyörgyre, a Farsang Kupára. Ezúttal is népes küldöttség vett részt a turnén: 17 gyermek és 12 felnőtt, köztük edzők és szülők.

A túra 2010. február 18-án este kezdődött. Tizenhárom órás utazást követően kissé fáradtan érkezett meg a csapat Szentgyörgyre. Rövid pihenő után délben kezdődött a kupa öt csapat részvételével: Sepsiszentgyörgy, Brassó CSU, Brassói Galaktika, Marosvásárhelyi Gladius, Békés. Csapatunk teljesítményére rányomta a bélyegét a hosszú utazás okozta fáradtság. Ennek ellenére az első mérkőzést sikerrel vettük: Békés-Galaktika Brassó 64 : 42. A nap második mérkőzésén a durvaság határát felülről súroló CSU Brassó csapatával csaptunk össze. A verekedős mérkőzésen nem tudott érvényesülni csapatunk technikás játéka: CSU Brassó-Békés 47 : 34. Este jólesett a gyerekeknek a vacsora után a pihenő. Másnap reggel a román első osztályban szereplő marosvásárhelyiekkel találkoztunk. A mérkőzés színvonalas játékot hozott, a mieink a szokott lendületes játékukkal rukkoltak elő, és ez meghozta a várt sikert: Gladius Marosvásárhely-Békés 37:43. A torna utolsó mérkőzését a hazaiakkal vívtuk. Ez a mérkőzés döntött az első helyről. A két román korosztályos válogatottal felálló szentgyörgyiek a magassági és erőfölényüket végig érvényesítve megérdemelten diadalmaskodtak, és szerezték meg a Farsang Kupát: Sepsiszentgyörgy ISK-Békés 65:45. A Farsang Kupa végeredménye: 1. Sepsiszentgyörgy ISK 2. Békés 3. Marosvásárhely Gladius 4. CSU Brassó 5. Galaktika Brassó. A versenybíróság döntése alapján a torna legjobb játékosának járó különdíjat Szöllősi Bence kapta.

A békési csapat tagjai: Balog Emese, Bánszki Róbert,Budai Gábor, Budás Norbert, Duzs Benjamin, Kopanyicza András, Kovács Patrik, Lipcsei Imre, Molnár Ákos, Nagy Csaba, Nagy Tamás, Oláh Zoltán, Pataky Ádám, Sódar Bence, Szabó Krisztián, Szládek Péter, Szöllősi Bence.

Az eredményhirdetés után ebéd következett, majd kirándulni ment a csapat. A Sepsiszentgyörgytől harminc kilométerre található Prázsmárra utaztunk, ahol Erdély legnagyobb középkori szász erődtemplomát tekintettünk meg. Este újabb élménnyel gazdagodhattunk. Román első osztályú felnőtt női bajnoki mérkőzésre /Sepsi- Craiova/ látogattunk, ahol 1500 székellyel együtt énekelhettük a mérkőzés felvezetéseként a Székely himnuszt, és szoríthattunk a hazai csapat sikeréért.

Vasárnap reggel buszra szálltunk és hazaindultunk. Útközben Segesvár, Fehéregyháza térségében, a Petőfi emlékhelynél tartottunk megállót. A következő hosszabb pihenő Tordán volt, ahol a tordai sóbánya természeti szépségeit csodálhattuk meg.

Este 20.00-kor érkezett haza a csapat, kissé fáradtan, meggyötörten, de sportélményekben, kulturális élményekben gazdagodva.

Köszönjük támogatóinknak a segítségét tanítványaink nevében: Békés Város Önkormányzata, Báder Attila, Barkász Sándor, Budás Gábor, Kovács István, Lipcsei Imre, Pataky Attila, Dr. Püski László, Vizsnyiczai Sándor vállalkozók.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!