Katona Gyula: Jézus születése drámai történet


Megjelent: 2008 December 25. ( Csütörtök ) 11:35
Módosítva: 2008 December 29. ( Hétfő ) 17:03
\'... és (Mária) megszülte elsõszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely.\'(Lk 2,7).
Több száz ember elõtt hirdette Katona Gyula lelkipásztor a karácsonyi evangéliumot december 25-én. Az úrvacsorával egybekötött istentiszteleten a gyülekezeti énekkar is szolgált.
A karácsonyi történetet jól ismerjük már, mégis van benne valami, ami újszerûen hat. Mária és József számára nem volt hely Betlehemben. Ez teszi igazán drámaivá a történetet.?- kezdte karácsonyi prédikációját Katona Gyula lelkipásztor. János evangéliuma is arról beszél, hogy a sötétség nem fogadta be a világosságot, és ez az igazi dráma. Ma is ez van, 2000 év után, hogy tudunk Jézusról, akarom õt, de mégsem akarom igazán, mert nem engedem, hogy a mélyre hatoljon bennem. A legtöbb emberben nincs hely Krisztus számára, így a betlehemi történet a vallásos ember csõdje ? fogalmazott a lelkipásztor. De nem csak Jézus számára van egyre kevesebb hely, hanem a többi ember is kiszorul szívünkbõl, mert a mindennapok rohanásában megtelítõdünk és megfáradunk. A betlehemi bepólyált gyermek mégis jel mindannyiunknak: elveszettségünk bizonysága, de egyúttal megváltásunknak is a jele. Jézus szeretete és irgalma tört be itt a világba. Nincs olyan határ, amelyet ez a szeretet át ne lépne, hiszen a hitvallásban is elmondjuk, hogy Jézus alászállt a poklokra. Krisztus az új teremtés csodája és kezdete. A mai karácsonyi ünnep üzenete az, Jézus szeretetével nyissak Isten és a többi ember felé, így több lesz a hely a szívemben másoknak ? fogalmazott Katona Gyula.

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!