Nem hagyta szó nélkül a Vízművek a békési MSZP sajtótájékoztatóját!


Megjelent: 2010 Március 9. ( Kedd ) 07:48
Módosítva: 2010 Március 9. ( Kedd ) 11:56
Szalai László és Pataki István MSZP-és önk.képviselők legutóbbi sajtótájékoztatójukon a Vízművek Zrt-vel is foglalkoztak, amely videóját a Békés Mátrixon és a Békés Tv-én is láthattátok. Dr Varga Péter BMV Zrt igazgatóságánal elnöke szerint az ott elhangzottak nem felnek meg valóságnak és rontják a társaság hírnevét, ezért az alábbi közleményt juttaták el mindkét médiumnak

Tisztelt Főszerkesztő Úr!


A Békés Mátrixon található sajtótájékoztatón elhangzott állításokra reagálva az alábbi tényeket kívánom a békési fogyasztók tudomására hozni. Tekintettel arra, hogy az említett műsorban elhangzott állítások nem felelnek meg a valóságnak, ugyanakkor a Békés Megyei Vízművek Zrt. jó üzleti hírnevét sértik, kérem, hogy az alábbi információk szintén hangozzanak el adásban.


Rekonstrukciós díjhányad

A Békés Megyei Vízművek Zrt. a 69 tulajdonos önkormányzat egyetértésével létrehozott szindikátusi szerződése és díjszabályzata szerint állapítja meg szolgáltatási díjait. A díjakat minden esetben a települési önkormányzatok, mint árhatóságok fogadják el. Második éve tartalmaz a díjjavaslat rekonstrukciós díjhányadot, amely kizárólagosan az adott önkormányzat tulajdonában lévő víziközművek értéknövelő felújításaira képez forrást. Ebben az évben, azaz 2010-ben a társaságunkkal szerződésben álló megyei települések közül 52 önkormányzat döntött úgy, hogy rekonstrukciós keretet épít be a szolgáltatási díjakba.


Rekonstrukciós munkálatok Békésen

Békés Városának Önkormányzata az elsők között fogadta el azt a tényt, hogy a több évtizedes víziközmű hálózatok és egyéb műtárgyak felújítások nélkül az értékes ivóvízkincs elherdálásához és a szolgáltatás drágulásához vezetnek. Az időről időre szükségessé váló rekonstrukciós munkálatok elvégzésével azonban a szolgáltatás minősége is javulhat, illetve a költségek reális áron tarthatók. Ezért a rendelkezésre álló keretből 2009-ben több mint 28 millió forintot fordított a békési vízhálózatra a Vízművek, az önkormányzattal való szerződéses megállapodás szerint.



Békéscsaba, 2010. március 5.

dr. Varga Péter

BMV Zrt. Igazgatóságának elnöke

Kapcsolódó anyag

Szalai László és Pataki István békési MSZP önkormányzati képviselők sajtótájékoztatója - a videó


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!