Nőnap a Mozgáskorlátozottaknál!


A Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületének Békési Helyi Csoportja taggyűlést és Nőnapot tartott 2010. március 6-án a Békés Nyugdíjas Házban.- Szűcs Gáborné Civil koordinátor beszámolója a Békés Mátrixon

A rendezvényen vendégként megjelent Izsó Gábor polgármester úr, Erdős Norbert Békés és térsége országgyűlési képviselője, alpolgármester úr, valamint Czeglédiné Kovács Ágnes a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületének elnök asszonya.

Erdős Norbert képviselő úr azzal kezdte a köszöntését, hogy számára mindig megtisztelő, ha civil szervezet rendezvényén vehet részt. Sok elfoglaltsága mellett időt tudott szakítani erre a meghívásra, és különösen örült, hogy ő köszönthette a Nemzetközi Nőnap alkalmából a békési helyi csoport hölgy tagjait egy nagyon szép és megható verssel.

Ezek után az egyesület megkezdte a taggyűlését. Szűcs Gáborné levezető elnök köszöntötte a megjelent vendégeket és tagokat, majd Laukó András a helyi csoport vezetője beszámolt a 2009-es év történéseiről, és tájékoztatta a tagságot a 2010-es év programjáról. Czeglédiné Kovács Ágnes megyei elnök asszony a férfiakat köszöntötte, és számukra egy-egy könyvet adott át.

Izsó Gábor polgármester úr megtiszteltetésnek vette a meghívást. A város vezetése nagyon leköti minden idejét, ezért számára mindig öröm, ha eleget tud tenni a civilek részéről érkező egy-egy meghívásnak.

Polgármester úr tájékoztatta az egyesület megjelent tagjait a város jelenlegi állapotáról, terveiről, a beruházásokról és az elfogadott költségvetésről. Elmondta, hogy az elvonások miatt a város nehéz anyagi helyzetben van, de ennek ellenére továbbra is támogatni fogja a civil szervezeteket az önkormányzat. Idén is több millió forintot fognak kapni a civil szervezetek az önkormányzati pályázat keretén belül. Örömmel fogadta a kérdéseket és kéréseket, amelyeket az egyesület tagjai tettek fel, és megígérte, hogy a lehetőségei határán belül megpróbál utánanézni minden problémának, amit felvetettek.

Végezetül az egyesület férfi tagjai virággal köszöntötték a nőket, majd megvendégelték őket. A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!