Aranyos évzáró a Karacs Kupán!


Balog Vilmos vezetõedzõ évértékelése a Békés Mátrixon!

Aranyos évzáró a Karacs kupán

A Békési Kistérségi Iskola Karacs Teréz Tagiskolája és a BSZSK közös szervezésében 2008. december 20-án került megrendezésre a hagyományos Karacs Kupa gyermek fiú kosárlabda torna.

A tornán négy csapat vett részt. A hazaiakon kívül Mezőberény, Kiskunfélegyháza 11-12 éves kosaraspalántái küzdöttek egymással. A rendezvény színvonalát emelte a romániai első osztályú Marosvásárhely utánpótláscsapata.
A nap első mérkőzésén a két szomszédvár, Békés és Mezőberény csapatai játszottak a döntőbe jutásért. Az összecsapás a vendéglátók sikerével zárult.

Ezt követően a Marosvásárhely és a Kiskunfélegyháza csapott össze. Az erdélyi fiúk
igazolták a róluk érkező jó híreket. Magabiztos játékkal, nagy különbségű győzelemmel masíroztak a döntőbe.
A harmadik helyért zajló összecsapást nehézkes kezdés után biztosan hozta a mezőberényi gárda.
A döntőre mintegy ötven lelkes szurkoló/ anyukák,apukák, nagyszülők, tanárok/ jelent meg a Városi Sportcsarnokban. A békésiek nagyon jól kezdtek, védekezésükkel rendre hibára
késztették a vendégeket, ennek köszönhetően 11 pontos előnyre tettek szert. A félidő végére a lelkes vendégek egyenlítettek, majd átvették a vezetést.
A második félidőben közönség ovációja mellett az oroszlánként küzdő, időnként jól játszó békésiek fordítottak, de a vásárhelyiek válaszolni tudtak, így az utolsó percnek döntetlen állással futottak neki a csapatok. Feszült végjátékban nyolc másodperccel a vége előtt dobták a hazaiak a tornagyőzelmet jelentő utolsó kosarat. A döntő színvonalas összecsapást hozott, a karacsos gyerekek felnőttek a feladathoz, megérdemelten tartották otthon a

Karacs Kupát.
Eredmények:
Békés Karacs -Mezőberény 53:41(9:14,14:6,10:13,20:8)
Marosvásárhely-Kiskunfélegyháza 66:16 (12:5,25:5,10:4,19:2)
A harmadik helyért:
Mezőberény -Kiskunfélegyháza 54:29 (10:5,10:14,14:8,19:2)
Döntő:
Békés Karacs-Marosvásárhely 67:65(13:10,21:27,21:14,12:14)

Végeredmény
I. Békés Karacs
II. Marosvásárhely
III. Mezőberény
IV. Kiskunfélegyháza
A torna legeredményesebb játékosa:Engi Dániel (Marosvásárhely)

A győztes csapat tagjai: Kopanyicza András, Lipcsei Imre, Nagy Tamás, Nagy Csaba, Pataky Ádám, Budás Norbert, Bánszki Róbert, Szabó Tamás, Sódar Bence, Szládek Péter, Kazár Péter, Tóth Bernát, Dúzs Benjámin, Budai Gábor, Kovács Patrik

Szépen zárták az évet a karacsos kosarasok, ráadásul december 22-én szülők, edzők és gyerekek együtt pattogtatták a labdát, közös játékkal búcsúztak a 2008-as évtől.

Kellemes karácsonyi ünnepet és boldog új esztendőt kívánnak a békési kosarasok a Békés Mátrix látogatóinak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kosárlabda