Egy nemzetközi mûvésztelep 15 éve


Tavasztól a Csuta Mûvésztelep Békés kiállítása vendégeskedik Budapesten! Bõvebben:

Egy nemzetközi mûvésztelep 15 éve

Csuta Mûvésztelep Békés – Budapesten

Magyarország egy fõvárostól távoli szegletében nemzetközileg ismert és elismert alkotótábor mûködik, immár másfél évtizede.

Minden nyáron két hétig a mûvészek egymás mellett, egymás elõtt, egymást inspirálva, együtt vagy külön-külön, de mindenképp egymásra figyelve, a másik mûvészetére fogékonyan alkotnak egy idõben, párhuzamosan.

Megihleti õket a magyar táj, a mûvésztelepi hangulat, befogadják egymás mûvészetét és befogadásra kínálják fel a magukét.

Eddig 20 ország 130 mûvésze adott egymásnak randevút és készítette minden mûvésztelepen az abban az idõben ott alkotók egyszeri és megismételhetetlen egymásra hatásából eredõ mûveket.

A kölcsönös inspirációt magukkal viszik, mint egy ajándékot és lélekben, kifejezési formáikban, tematikában gazdagodva, az õket ért impulzusokat befogadva építik be mûvészetükbe.

Csuta György (1952) festõmûvész, a békési mûvésztelep „spiritus rectora” mint mûvész otthonosan mozog a grafika, az akvarell és az olajfestészet terén, de szívesen kísérletezik a technikák át struktúrálásával is. Mint jó organizátor, közösségi ember, számos külföldi mûvésztelepen – mind résztvevõként, mind szervezõként – megfordult (Trofaiach, St.Anton, Klagenfurt, Wörschach/Ausztria, Reinosa/Spanyolország, Biela/Olaszország), de részt vállalt több magyarországi alkotótábor eddigi munkájában is: Nagykanizsa, Gyomaendrõd, Hajós.

A kiállítás kurátorai: Csuta György és Szappanos T. Andrea

http://www.mkvm.hu/

Március 21. – április 15.

Nyitva tartás: hétfõ-vasárnap: 11.00–19.00, kedd: zárva

Hírforrás: www.festivalcity.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!