Papp Balázs első a Diákolimpián!


Súlyemelésben 10Kg-ot javított és ezzel az első lett súlycsoportjában.

Nyíregyháza adott otthont súlyemelő diákolimpia országos döntőjének. A békési TE súlyemelő szakosztályt négy ifjú súlyemelő képviselte.

A serdülő korcsoportban (13-15 évesek) hárman indultak. Valamennyien a Dr.Hepp Ferenc általános iskola 7.osztályos tanulói.Mindhárman nagyszerűen helytálltak a versenyen. Hiszen egyéni csúcsokat megjavítva teljesítettek. Közülük is kiemelkedik Papp Balázs teljesítménye.

Egyéni legjobb teljesítményét 10kgal megjavítva szakításban 65kg lökésben 80 kg összetettben megszerezte az első helyet.

Prorok Péter az 56kg-os súlycsoportban indult. Igen erős mezőnyben 50+63=113 kg-os összteljesítménnyel a 6.helyen végzet.Csumpilla Bertold a 77kg-os súlycsoportban indult szakításban 55 lökésben 70 összetettben 125ks-os teljesítménnyel a 7 helyen végzett.

Az ifjúságiak (16-17 évesek) korcsoportjában indult Csató István csuklósérülése miatt edzéseit csak korlátozott mértékben tudta végezni.Versenyre sikerült formáját annyira felhozni hogy végül eddigi legjobb eredményét sikerült elérnie a versenyen.

Szakításban 105 lökésben 120 összetettben 225 kg teljesítve végül a 2. helyen végzett. A győztessel azonos teljesítménnyel csak a nehezebb testsúlya miatt végzet a második helyen. Összeségében a csapat teljesítménye jónak mondható.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!