Felújított százfős kollégiumot avattak a Farkas Gyulában


Mintegy 150 millió forintos saját erős beruházással újította fel a fenntartó Békés Megyei Önkormányzat a békési Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Szánthó Albert utcai kollégiumát. A felújított intézményt ma délelőtt adták át ünnepélyes keretek között.

Domokos László, a Békés Megyei Közgyűlés Elnöke avatóbeszédében hangsúlyozta - a megye nem várt pályázatkiírásokra, és úgy döntött, az oktatás fejlesztésével a jövőbe invesztál - még ha a kormány semmilyen pályázati alapot nem is hajlandó biztosítani.

Az ünnepségen megjelent Erdős Norbert országgyűlési képviselő, alpolgármester és Izsó Gábor polgármester is.

A rekonstrukciós munkálatoknak köszönhetően a százfős diákszálló épületében lecserélték a nyílászárókat, a lapos tetőre magas tetőt építettek, akadálymentesítést végeztek, valamint új lifttornyot alakítottak ki. Emellett átépítették az épületben a víz-, szennyvízvezetékeket, és korszerűsítették az elektromos hálózatot. A fűtési rendszer teljes átalakításával, valamint az épület külső hőszigetelésével a kollégium energetikai szempontból is megfelel a ma érvényes energetikai előírásoknak. Az épületben megtörtént a hideg- és melegburkolatok cseréje, a vizesblokkok teljes felújítása, valamint az épület külső és belső festése, utóbbit az iskola tanulói végezték el. A kollégiumi szobák berendezési tárgyait (szekrények, polcok, éjjeliszekrények) faipari tanműhelyében szintén az iskola gyártotta le. A parkrendezési munkálatokat a diákok jelenleg végzik.

A felújított diákotthon nemcsak korszerűbb lett, de egyben alkalmassá vált arra is, hogy az intézmény által üzemeltetett tanszállodában szálláshelyet biztosítson a városba érkező vendégek számára. Az iskolában utazás-turizmus szakon tanuló diákoknak pedig a tanszálloda segítségével szakmai gyakorlatot is biztosítanak, amellyel a leendő szakemberek felkészítését már a tanulás időszakában elősegíthetik.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!