Újévi állófogadás volt a Városházán


Izsó Gábor: 2009 kemény év lesz, de ha mindannyian összefogunk - túlélhetjük a válságot és a megszorításokat.

Pénteken 17 órától tartotta hagyományos újévi állófogadását a város vezetése, amelyre Békés legnagyobb vállalkozói, a képviselőtestület tagjai, a helyi médiumok és a közintézmények vezetői kaptak meghívót.

Az Alapfokú Művészeti Iskola és a Fregolina táncsoport bemutatói után Izsó Gábor polgármester köszöntötte a vendégeket, majd rövid összefoglalót adott a 2008-as év sikereiről, a pályázatokról és a 2009-es évben a város vezetése előtt álló feladatokról.

A polgármester többször is hangsúlyozta, ez az év a kormány megszorításai, az ez évi tervezett 40 milliós elvonás miatt amúgy is keménynek, de mindez a kibontakozó és Békésre is lassan begyűrűző gazdasági válság tükrében még keményebbnek ígérkezik.

Beszédében kiemelte az összefogást, amely átsegíthet a válságon és túlélést biztosíthat mind a vállalkozóknak, mind az általuk üzemeltetett munkahelyeknek.

Szép példaként említette, hogy nagyon jól halad a szervestrágya feldolgozó üzem létesítése és örömét fejezte ki, hogy békési vállalkozás építheti fel a város uszodáját.

Izsó Gábort Erdős Norbert alpolgármester, országgyűlési képviselő követte, aki rövid pohárköszöntőjében szintén súlyosnak nevezte a 2009-es évet, mint elmondta, a tavalyi évben 50 békési vállalkozás szünt meg és elképzelhető, hogy idén még több kényszerül feladni a küzdelmet.

Ezért is indították be a Békési Mintának is nevezhető programot, melynek keretében - sok más intézkedés mellett - csökkentették az iparűzési adót ezzel is mintegy 12 millió forintot meghagyva a békési vállalkozások zsebében.

Az est a továbbiakban közös koccintással, svédasztalos állófogadással és kötetlen beszélgetéssel folytatódott.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


állófogadás