BFKC - Nagyarányú győzelem!


A Csömör pénteki győzelme következtében az utolsó előtti Balassagyarmat csapatát fogadtuk. Ősszel 9 góllal nyertünk idegenben, ennek ellenére nem tűnt könnyűnek a mérkőzés, hiszen a volt nb1- es játékos, Stéhli Csaba télen a nógrádiakhoz igazolt.

Nagyarányú győzelem!
Csapatunkból hiányzott Polgár Tibor és Mohácsi Árpád, Molnár István viszont bevethető volt.
Az első félidőben jól játszottunk, az utóbbi mérkőzésekre jellemző jó játékot produkáltunk. Külön öröm volt a szurkolók számára Szatmári nagyszerű játéka, ismét a régi formáját mutatta. A vendégek nehezen tudták áttörni a nagyszerű védelmünket, csak a két rutinos vendégjátékos (Ulics, Stéhli) tudott veszélyes lenni a békési kapura.
A második játékrész elején a balassagyarmatiak próbáltak felzárkózni, de nehezen tudtak a hazai kapuba találni, hiszen Ardeleán kapus kiválóan védett. A támadásokat továbbra is nagy pontossággal fejezte be a békési csapat, ennek köszönhetően gyorsan 10 gólra nőtt a különbség, a 49. percben 29- 19 állt az eredményjelzőn. Molnár Zoltán végleges kiállítása sem változtatta meg a játék képét, 34- 23- as hazai győzelemmel zárult az összecsapás.
A hiányzók ellenére is magabiztos teljesítménnyel szereztük meg a két pontot, és ezzel zsinórban a 6. mérkőzésen maradtunk veretlenek. A Csömör ellen tovább lehet folytatni ezt a szép sorozatot.

Erste Békési FKC- Balassagyarmati KSE 34- 23 (17- 12)
Békés, 300 néző V.: Dudás, Serfőző
Békés: ARDELEÁN- MOLNÁR S. 6, PÁNCZÉL 8, Molnár Z. 1, SZATMÁRI 8, Laurinyecz 6, Mészáros 1. Cs.: Domokos (kapus), Molnár I. 2, Zöldy 1, Keresztes, Árvay Edző: Gávai Ferenc
A vendégek legjobb dobói: Stéhli 9, Ulics 7 Edző: Cseri Péter
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3
Kiállítások: 8 perc, ill. 6 perc




Váratlan vereség Csömörön.
Két, egykoron nb1- ben szereplő gárda találkozott egymással a 20. forduló keretében. 5 éve elsőosztályú alsóházi rangadónak számított ez a mérkőzés, most viszont magabiztos békési sikerre volt kilátás a frissen feljutott csömöriek ellen. A hazaiak eddig 11, mi pedig 30 pontot szereztünk az eddigi mérkőzések során. Mohácsi és Polgár továbbra sem volt bevethető, Molnár István pedig még mindig kisebb sérüléssel bajlódott, de ő le tudott ülni a kispadra.
Sajnos a találkozó pont az elképzeléseinkkel ellentétesen alakult, rendkívül sok technikai hibát vétettünk. Az eddig ránk jellemző kiváló védekezés helyett sorra kaptuk az elkerülhető gólokat, különösen az ex- salgótarjáni Kanuric és a 20 éves Lepsényi Sándor remekelt. Ennek "köszönhetően" a félidő végére kialakult a 9 gólos hazai vezetés (23- 14).
A folytatásban sem tudtunk lépést tartani a csömöriekkel, akik az ellenállhatatlan Lepsényi vezetésével már 11 góllal is vezettek. Az utolsó 10 percben faragtunk az eredményen, de a Pest megyei együttes így is szenzációs győzelmet aratott.
Pénteken az előttünk álló, két ponttal vezető Diósgyőr látogat Békésre. Nagy szükség van a formajavulásra, ha tartani akarjuk a lépést az éllovasokkal.

Csömör KSK- Erste Békési FKC 39- 29 (23- 14)
Csömör, 120 néző V.: Hargitai, Markó
A hazaiak legjobb dobói: Lepsényi 16, Kanuric 10, Márkus 6 Edző: Korda Károly
Békés: Ardeleán- Molnár S. 4, Pánczél 11, Molnár Z. 1, Szatmári 4, Laurinyecz 4, Mészáros D. 2 Cs.: Domokos (kapus), Molnár I. 1, Zöldy 1, Habuczki, Keresztes 1, Bereczki. Edző: Gávai Ferenc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5
Kiállítások: 16 perc, ill. 8 perc


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!