Április 30. és Május 1. programja Békésen!


Megjelent: 2010 Április 12. ( Hétfő ) 13:13
Módosítva: 2013 Március 10. ( Vasárnap ) 10:37
Kefír koncert, utcazene fesztivál, kerékpáros kirándulás, gyermekprogramok és sok minden más ezen a két napon Békésen. Lássuk részletesen is:

Április 30.
Az ifjúsági napokon, már hagyománnyá vált, hogy április 30-án este élő koncert várja a fiatalokat és természetesen az idősebbeket is. Ebben az évben sem lesz ez másképp.

Már 16 órától indul a koncertsorozat, amikor is a füzesgyarmati SMALL AND BIG rap csapat lép fel elsőként.

Őket ESTI KORNÉL és a NILS zenekar követi.

20 órától Izsó Gábor Békés város polgármestere mond köszöntőt, és sor kerül az ifjúsági díjak átadására is. Diákpolgármester beiktatása és "Az Én Hangom" című énekverseny helyezettjei mutatkoznak be.

21 óra magasságában élő koncertet ad a V-TECH együttes. Kefíréket az a veszprémi P.U.B. "dalkör" tagjai követnek a színpadon, akik a másnapi Utcazene Fesztivál fellépői is lesznek.

Május elsején Utcazene Fesztivál
A majális délelőtti programjai:

10.00:
Családi Bringás Majális a FETÁval
Kerékpártúra a Rendezvénytérről Tarhosra egy falusi bográcsra.
Info, regisztráció: feta.bekes@gmail.com
0670/3796322

13.30:
-Süveges Norbi zenél
-Fregolina Társastánc Klub
-Bogrogközi Rita vidám, zenés gyermekműsora sok ajándékkal, vidámsággal, mókával...
-Energy Dance klub
-Belencéres Néptáncegyüttes

15.30:
Kerékpáros Városi Körtúra az Utcazene Fesztivál helyszíneire


16,00 órától
Utcazene Fesztivál lesz, sok jó zenekarral. Este vendégünk lesz a LÁMA DALAI együttes, akik SKA zenét játszanak és igazi nagy buli hangulat várható! Ezen kívül fellép még a KUTTYA zenekar Debrecenből, de jönnek utcazenészek Veszprémből, Békéscsabáról, Szegedről és úgy néz ki, hogy Székelyudvarhelyről is.

Csökmei Gábor az egyik alapító és egyben résztvevő, elmeséli, hogyan is jött létre a fesztivál:

Az egész történet azzal kezdődött, hogy mi békési fiatal zenészek úgy éreztük, nem csak egyedül, otthon jó muzsikálni, hanem ebből többet is ki lehetne hozni. Az egyre több együtt zenélés után megalakítottuk a "Hangulat-jel Dalkört, és úgy éreztük, hogy ezt meg kell mutatni a nagyközönségnek is.
A 2009. évi Madzagfalvi Napok péntek estéjén nagysikerű koncertet adtunk, majd egyre többet jártunk fellépni helyi szórakozóhelyekre, illetve a békési Luca napon is nagy sikerünk volt.

Az egyre több érdeklődő és a jól sikerült bulik rádöbbentettek minket arra, hogy itt az ideje az I. Békési Utcazene Fesztiválnak, melyet a Békés Városi Kulturális Központtal karöltve rendezünk meg. 2010. május 1-jén délután a város több pontján indul és este versennyel, majd közös örömzenéléssel zárul. A rendezvény az Ifjúsági Napok és Majális keretein belül kerül megszervezésre, ahol már április 30-án, az esti nagykoncert után, a veszprémi utcazenészek alkotta Pannon Universitas Band (P.U.B.) fog minket ráhangolni a másnapi I. Békési Utcazene Fesztiválra.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!