Összefogásra bíztatott ünnepi beszédében Izsó Gábor polgármester


Békés város ünnepi testületi üléssel és a városi kitüntetések átnyújtásával ünnepelte várossá avatásának 37. évfordulóját. A helyi képviselő-testület ülését Izsó Gábor polgármester nyitotta meg, aki összefoglalta a város eddigi életének mozzanatait, melyben a helyi képviselők nem csak politikai státuszuk szerint, hanem szakmai, magánéleti munkájukkal is alakították a város arculatát.

Majd a megjelent vendégekhez fordulva összefoglalta az eddigi évek számára kedvesebb, utolsó szakaszát, éveit. Szólt a 2,6 milliárd forintnyi, Békésre érkező támogatásokról, a város milliárdos vagyongyarapodásáról.

A fejlesztések után a helyi társadalmi aktivitás és a szociálisan rászorultak segítésének fontosságát hangsúlyozta a polgármester, melyből az önkormányzat is aktívan kiveszi a részét. A szociális területen 8 új támogatásformával, így például adósságrendezési szolgáltatással segíti a rászorulókat. Kiemelte még a civil szféra, a sport és a kultúra fontosságát.

Végül összefogásra, kitartásra bíztatott mindenkit, abban a reményben, hogy az ország hamarosan növekedésorientált pályára áll, és ebben Békés is megtalálja a szerepét, a helyét.


Izsó Gábor polgármester ünnepi beszédét teljes terjedelemben az alábbi linkre kattintva olvashatják el.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!