BFKC - Értékes pont idegenből.


A 25. fordulóból előrehozott mérkőzésen Törökszentmiklósra utazott csapatunk. A hazai együttes masszív középmezőnybe tartozik, és tulajdonképpen már elérték az idei célkitűzésüket, hiszen az Ózd elleni győzelmükkel bebiztosították a bennmaradást, tehát jövőre is találkozhatunk velük. - Molnár Gergely beszámolója a Békés Mátrixon


A békésiek a dobogón szeretnének végezni, ezért mindenképpen pontot kellett szerezniünk. Különböző fórumokon olvasottak alapján sejteni lehetett, hogy a hazai szurkolók "revansra" készültek a békésiekkel szemben, parázs mérkőzésre volt kilátás.
Az első 30 perc elején magabiztos támadójátékkal és védekezéssel 5 gólos előnyre tettünk szert, a miklósiak igen zavarodottan, sok hibával kézilabdáztak. Ekkor időt kért Kis Gergely, ami jót tett a miklósiak játékának, és Takács Péter góljaival feljöttek 2 gólra, ami a félidő végeredményét jelentette (11- 13).
A második játékrész első 10 percében a hazaiak először szerezték meg a vezetést (15- 14). A Récsi helyére érkező Varga István "lehúzta a rolót", nehezen tudtunk betalálni a rutinos hálóőr kapujába. Szerencsére ez a periódus nem tartott sokáig, és a nagyszerű formában játszó Pánczél bombagóljaiaval ismét vendégvezetés állt az eredményjelzőn (22- 25). A meccs végjátéka kísértetiesen hasonlított a ceglédiéhez: az 58. percben békési emberelőny alakult, de ebből mégis a miklósiak jöttek ki jobban, és bravúros teljesítménnyel otthon tartották az egyik pontot. Sajnos ki kell jelenteni, hogy a mutatott játék alapján egy pontot elveszítettünk. Ebből tanulni kell, és remélhetőleg a 25- én megrendezendő Dabas elleni rangadón ennek szellemében fogunk játszani.

Törökszentmiklósi KE- Erste Békési FKC 25- 25 (11- 13)
Törökszentmiklós, 450 néző V.: Dohány, Varga Zs.
A hazaiak legjobb dobói: Takács P. 8, Csikós 5, Fejes M. 4 Edző: Kis Gergely
Békés: ARDELEÁN- Molnár S. 3, PÁNCZÉL 9, Molnár Z. 1, SZATMÁRI 5, Laurinyecz 4, Mészáros Cs.: Habuczki, Molnár I. 3 Edző: Gávai Ferenc
Hétméteresek: 6/3, ill. 2/0
Kiállítás: 8 perc, ill. 6 perc


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!