Kosárlabda utánpótlás a Karacs Tagiskolában


A 2009/10-es tanévben a Békési Kistérségi Iskola Karacs Tagintézményének 1996/97-es korosztályú kosarasai /BSZSK utánpótlás/ két komoly megmérettetésre készültek illetve vettek részt: - Balog Vilmos vezetőedző beszámolója a Békés Mátrixon

Dél-alföldi Regionális Bajnokság, serdülő korosztályú versenysorozata
A diákolimpia III. és IV. korcsoportos vetélkedése

A Dél-alföldi Regionális Bajnokságba 16 csapat nevezett, köztük NB I-es csapatok utánpótláscsapatai: SZTE SZEDEÁK /Szeged/, Baja, Kecskemét, Hódmezővásárhely, Jászberény, Békéscsaba, Szentes, Kiskunfélegyháza, Kunszentmiklós, Nagykőrös.


A csapatokat négy csoportba sorolták be a szervezők. Három forduló után a békésiek csoportjukban négy győzelemmel és két vereséggel a második helyen végeztek.

Ezt követően a négy csoport másodikjaiból egy új csoport kialakítására került sor: csapatunk a Kecskeméti SI, a Kecskemét Mathiasz és a SZEDEÁK csapataival került egy csoportba.

A csapatok ismét három fordulóban találkoztak, alkalmanként két-két mérkőzést vívtak: a békési gyerekek 5 győzelemmel és 1 vereséggel a csoport élén végeztek.

Az eredmények közül érdemes kiemelni a Szeged elleni 20 pontos és a Kecskeméti SI elleni 32 és 40 pontos sikert.

A folytatásra, a végső helyezések eldöntésére áprilisban és májusban kerül sor. A békési csapat negyediknél rosszabb helyen már nem végezhet.


A tanév másik kiemelt versenye a diákolimpia, amelybe iskolánk a III. és a IV. korcsoportos fiú csapatával nevezett. A selejtezőkre és a megyei elődöntőkre 2010 februárjában került sor. Mindkét csapatunk könnyedén véve az akadályokat a megyei döntőbe jutott.

A IV. korcsoport megyei döntőjében március 25-én találkoztak a csapatok: Mezőberény, a békéscsabai József Attila Általános Iskola, a Békési Kistérségi Iskola.

Tanulóink a mezőberényi riválist magabiztosan, 30 ponttal múlták felül.

Az első helyről döntő, Békéscsaba elleni derbi végig kiegyensúlyozott játékot hozott, általában békési vezetéssel. A mérkőzés végére a magassági fölényben lévő csabaiak felőrölték csapatunkat, és négypontos győzelmet arattak. Fiaink a megyei diákolimpia ezüstérmesei lettek, ezzel jogot szereztek az országos elődöntőn való részvételre.


Április 9-én a Karacs Tagiskola adott otthont a III. korcsoport megyei diákolimpiai döntőjének, négy csapat részvételével: Békési Kistérségi Iskola, Gyula, Mezőberény és a békéscsabai József Attila Általános Iskola.

A békési fiatalok először a gyulai gárdával találkoztak, az 53:12-es siker önmagáért beszél. Az aranyéremért a Mezőberénnyel kellett megmérkőznünk. Csapatunk érett, ötletgazdag, látványos, kellő agresszivitással párosuló játékot nyújtva pillanatnyi kétséget sem hagyott, hogy melyik iskola képviselheti Békés megyét az országos elődöntőben: Békési Kistérségi Iskola - Mezőberény-Bélmegyer Kistérségi Iskola 49:9 (!).


A továbbiakban sem pihenhetnek fiatal kosarasaink, a regionális bajnokság folytatása mellett az országos elődöntőkre kell készülniük csapatainknak.

A IV. korcsoport országos elődöntőjére Budapesten kerül sor. A mieinkre Budapest első helyezett csapata, Miskolc és a székesfehérváriak várnak.

A III. korcsoportban Bajára kell utaznunk, ahol a hazaiak mellett Hódmezővásárhellyel és egy egyelőre ismeretlen csapattal küzdhetünk az országos döntőbe jutásért.

Mindkét csapatunk esetében bízunk a sikeres folytatásban.


Gyermekeink nevében köszönjük az iskola támogatását és a szülők önzetlen segítségét.


A békési csapat névsora: Balog Emese, Bánszki Róbert, Budai Gábor, Budás Norbert, Duzs Benjamin, Egeresi Norbert, Fehér Zsolt, Juhász Gábor, Kopanyicza András, Kovács Patrik, Lipcsei Imre, Molnár Ákos, Nagy Csaba, Nagy Csaba, Nagy Dániel, Nagy Tamás, Oláh Zoltán, Pataky Ádám, Sódar Bence, Sódar Dávid, Szabó Krisztián, Szládek Péter, Szöllősi Bence

Edző: Balog Lajos


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!