Aerobik Diákolimpia Döntő volt Békésen


A házigazda, békési Linea Aerobic Club vezetője, Bimbó Katalin beszámolója a Békés Mátrixon az eseményről:

Lezajlott a 2010-es év aerobik diákolimpiájának döntője Békésen, a Városi Kulturális Központban. A verseny a Magyar Torna Szövetség Aerobik Szakága, A Linea Aerobik Klub és Városi Kulturális Központ közös rendezésében jött létre városunkban. Az esemény fő támogatói a Békés Megyei Önkormányzat, Békés Város Polgármesteri Hivatala, és a Békés Megyei Sportszövetség, Megyei Aerobik Szövetsége voltak.

A versenyt szponzorálta az Agro.Déló KFT,

A verseny ünnepélyes keretek között 10 óra 45 perckor kezdődött Izsó Gábor polgármester Úr megnyitójával, majd a Megyei Diáksport Szövetség Alelnöke Prohászka Zsolt mondott köszöntőt.

Minden olajozottan működött, erre szükség is volt, mivel 190 induló egység adta le nevezését . A versenyen Sport aerobik, Step, Challenge, és Basic aerobik kategóriákban , utánpótlás 1-2-3-4 , és felnőtt korcsoportokban , egyéni, páros , trió és csoport összeállításban kb.300 sportoló mérte össze tudását.

A helyszínt díszletek és a döntőre előírt speciális aerobik talaj tette még szebbé és ünnepélyesebbé. Az eredményhirdetésen részt vett békés város sport referense, Kálmán Tibor is, aki az összes első helyezett versenyzőnek akasztotta a nyakába aranyérmét.

A diákolimpián a versenyzők iskoláik neve alatt versenyeznek. A békési Linea Aerobik Klub sportolói is részt vettek a versenyen, ugyan nem teljes létszámmal.

BA. felnőtt női egyéni versenyszámban Szalontai Marianna a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény tanulója 4. , Dávid Boglárka, Pankotai Dóra a

mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium tanulói UP. 1 korcsoportban, páros kategóriában 5. , és a Békési Kistérségi Ált. Iskola UP. 2. triója: Szalai Szabina, Hati Barbara, Czinanó Alexandra 10. helyezést értek el. Gratulálunk nekik!

A békési utánpótlás 3. korosztályos lányok nem szerepeltek a diákolimpián, mivel a tavalyi évben még challenge kategóriában indultak, jövőre viszont a magasabb Basic aerobik kategóriában fognak majd versenyezni, így az idei év a felkészülésről szól, a Magyar Kupa verseny sorozaton viszont indulnak . A 10. helyezett trió szintén a tavalyi évhez képest magasabb kategóriában indult, így ők is ráérnek még ezen a helyezésen javítani.

A Linea Aerobik Klub köszönetet szeretne mondani azoknak a szülőknek, sportolóknak, barátoknak és mindazoknak, akik jelenlétükkel, segítségükkel támogatták ennek a rendezvénynek a létrejöttét.

Köszönetet mondunk a Békési Polgárőrségnek, név szerint Csató Gábor, Csarnai András, A Kulturális központ dolgozóinak, Molnár Mária szervezőnek, odaadó munkájukért, Pálfi Zoltánnak a kiváló hangtechnika biztosításáért.

Köszönjük a Békési Kistérségi Ált. Iskola Eötvös tagiskolájának, hogy a verseny idejére, rendelkezésünkre bocsátotta auláját, a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény számtalan segítségét.

Köszönet a támogatásért az Agro-Déló KFT-nek.

Valamint szeretnénk megköszönni Békés város Önkormányzatának, a Megyei Önkormányzatnak és a Megyei Sportszövetségnek, hogy fölkarolta ezt a rendezvényt, hisz nélkülük nem jöhetett volna létre.

Tisztelettel: Linea Aerobik Klub


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!