Pofon - partyn a Surman Box Klub


2010. április 24.-én rendezték Kiskunfélegyházán az idei év soron következő „Pofon partiját”. A rendezvényen 9 egyesület 52 versenyzője léphetett e napon a szorítóba. A Békési Surman Box Club 5 versenyzővel képviseltette magát.

A csapatból elsőként a 16. párban szólították szorítóba a junior korú 66kg-os kategóriában Váradi Tamást, aki a Hódmezővásárhelyiek Utánpótlás Olimpiai bronzérmesével, Rácz Józseffel találkozott.

Tamásnak ez volt az első ökölvívó mérkőzése, de ennek ellenére nem volt megilletődve és ennek köszönhetően szép, taktikus, de kemény bunyóban győzte le ellenfelét egyhangú pontozással. Ezt követően a 20. pártól felgyorsultak az események a Surman Box Club számára, hiszen ebben a párban, Ifjúsági korcsoport 57kg-ban Fodor Milán küzdött a helyi Mizsei Györggyel, aki egy szoros döntetlennel zárt.

A következő versenyzőnk Tóth Péter volt (Ifjúsági korcsoport, 91kg), aki nem mással, mint névrokonával a kecskeméti Tóth Péterrel találkozott. Ezen a mérkőzésen is Surman Box Clubos győzelem született, hiszen a mi versenyzőnk szinte végig „zsákolt” ellenfelén, aki nagyon ritkán tudott válaszolni a súlyos és kemény ütésekre.

A mérkőzéseket a lányok folytatták Ifjúsági korcsoport 51 kg-ban Uhrin Csenge mutatta be, hogy milyen kemény is lehet a női boksz, hiszen ellenfele a 2009-es év női magyar bajnoki helyezettje, a Kiskunfélegyházi Pomázi Andrea edzője a 2. menetben bedobta a törölközött és így Csenge döntőfölényes győzelemnek örülhetett.

A női kategória 66kg-os mezőnyében sem történt másként, mivel az első mérkőzéses versenyzőnk Jova Aliz a tavalyi év Országos bajnokát Török Andrea Kiskunfélegyházi versenyzőt győzte le a 3. menetben döntő fölénnyel.


Összességében a kis csapat igen remekül végzett, hiszen 5 mérkőzésből 4 győzelemmel és egy döntetlennel zárt. A fiúk is mindent megtettek a győzelemért, míg a lányok az elvárást magasan túlszárnyalva mondhatni „ki söpörték” a ringből az esélyesebb riválisokat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!