A Föld Napja Békésen


A Hepp Ferenc Tagiskola parkolója. Április 22-én déli 12 órakor 100-nál is több gyerek gyülekezett itt zsibongva, hogy részt vegyenek a Föld napja alkalmából rendezett figyelemfelhívó kerékpáros felvonuláson. Itt voltak a Dr. Hepp Ferenc Tagiskola a Karacs Teréz Tagiskola és az Eötvös Tagintézmény tanulói kísérő nevelőikkel.

A felvonulás útvonala a város központján át vezetett, hogy a lakosság minél nagyobb részének figyelmét felhívják a fontos eseményre és a környezetbarát kerékpáros közlekedés fontosságára. A polgármesteri hivatal által jóváhagyott útvonalon haladók épségét a város polgárőrei és rendőrei biztosították. A csapat élén a főszervező Pap Zsolt haladt egy hatalmas, Földet ábrázoló transzparenssel. A járókelők megtapsolták a menetet, az autósok türelmesen engedték át a 100-nál is több kerékpárt. Mindenki táblákkal és csörgő zörgő tárgyakkal hirdette a Föld napját.

A felvonulás célpontja a Penny parkolója volt, ahol pár perces hangadással tisztelegtek a környezetvédelem fontossága előtt. Az esemény végén a szervező Pap Zsolt megköszönte a gyerekek részvételét.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!