Közös erõvel indulhat az uszodaépítés


A város régi vágya válik valósággá azzal, hogy ez év márciusában megkezdõdik az uszoda építése, és a kivitelezõ vállalása szerint ugyancsak ez év november 30-ig megtörténik az átadás.
A Vektor Kft. nyerte meg a kivitelezésre kiírt pályázatot, így a helyi munkát békési vállalkozó fogja elvégezni.
Egy 25x15 méteres úszómedence és egy 8x15 méteres tanmedence áll majd a vendégek rendelkezésére. Az uszodához még egy szauna és egyéb kiszolgáló helységek (öltözők, zuhanyzók, stb.) fognak tartozni. Az uszoda megépítése a fürdőfejlesztés első lépcsőfoka, a továbbiakban a város – a lehetőségek függvényében – tervezi a termálvizes rész fejlesztését. Az építkezés költsége jelen állás szerint 270 millió forint, ehhez kell még számolni különböző járulékos költségeket (gáz, villany, stb.), ami mintegy 10 millió forintot jelent, valamint a területrendezés 5 millió forintba fog kerülni.
Az alapítvány részére 2008-ban 540.967,- Ft érkezett.
Ezúton köszönjük szépen. Ebben az évben is várjuk felajánlásaikat, adományaikat.
A Békési Fürdőért Közalapítvány kuratóriuma minden adományozó nevét egy díszkötésű emlékkönyvben fogja megörökíteni. A vállalkozókat adományuk összege alapján az alábbi támogatói fokozatok illetik meg.
Vállalkozók
Arany fokozat 300.000,- Ft felett
Ezüst fokozat 50.000–300.000,- Ft
Bronz fokozat 50.000,- Ft alatt Magánszemélyek 10.000,- Ft támogatás felett nagyságrend szerint, 10.000,- Ft támogatás alatt névsor szerint kerülnek a díszkötésű emlékkönyvbe. (Az adományozott összeg nagyságát nevük mellett külön kérésre jelenítjük meg.) Az átadást követően az emlékkönyv a Békés Városi Könyvtárban lesz kitéve közszemlére.
Ezen kívül az uszoda falán egy emléktábla örökíti meg azon vállalkozók nevét, akik 50.000,- Ft vagy afeletti, illetve azon magánszemélyek nevét, akik 10.000,- Ft vagy afeletti adománnyal járultak hozzá a fürdőfejlesztéshez.

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


uszoda építkezés