Békést belepte a hó!


Csütörtök este 19 óra óta szakad a hó Békés felett, valószínûleg szombaton is ismétlõdõ havazásra kell számítani. Bõvebben:

A tegnap este tartó havazás eredménye: legalább 6 -8 cm vastagságú hótakaró Békésen.

A legnagyobb magyarországi idõjárás portál, az idokep.hu szerint:

Pénteken országszerte borult reggelre ébredhetünk. A Tiszántúlon és északkeleten többfelé, a középsõ területeken szórványosan alakulhat ki gyenge havazás, hószállingózás, nyugaton említésre méltó csapadék nem valószínû. Többfelé megélénkül, helyenként megerõsödik az északi, északnyugati szél, így az északkeleti területeken hófúvásra is számítani lehet. A hajnali órákra -1 és -5°C közé süllyed a hõmérõ higanyszála.
Napközben sem várható számottevõ változás idõjárásunkban. Egész nap borús égboltra tekinthetünk fel, továbbra is a keleti, északkeleti területeken számíthatunk havazásra, hószállingózásra, mely idõnként a középsõ országrészre is átterjedhet. Nyugaton csak elvétve várható kisebb hószállingózás, gyenge hózápor. Az élénk nyugati, északnyugati szelet fõként a Dunántúlon kísérhetik erõs, idõnként viharos széllökések. A legmagasabb nappali hõmérséklet +2 és -1°C között alakul.

Szombat reggelre a nyugati határszél közelében már felszakadozik, csökken a felhõzet, míg az ország más részein borult égboltra tekinthetünk fel. Leginkább a keleti területeken lehet havazásra számítani, de elszórtan másutt is elõfordulhat gyenge hószállingózás, kisebb – jelentéktelen mennyiségû – havazás. A középsõ területeken, valamint a Kisalföld térségében továbbra is élénk, idõnként erõs marad az északnyugati szél, másutt gyenge, mérsékelt légmozgás lesz a jellemzõ. A reggeli idõszakban -4 és -1°C közötti értékeket mérhetünk.

Forrás: www.idokep.hu

Fotó: Molnár Zsuzsa - Behavazva


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!