BFKC - Biztos győzelemből majdnem vereség.


Nyíregyházára látogatott csapatunk, ahol a szebb napokat is megélt NYKSK fogadott bennünket. -Molnár Gergely beszámolója a Mátrixon

Az anyagi problémákkal küzdő vendéglátók kerete alaposan meggyengült a szezon folyamán, Tarnavölgyi és Varga László maradt a rutinosabb játékosok közül. Komoly tétje volt a találkozónak, hiszen mi a harmadik, a hazaiak pedig a hatodik hely megszerzésére törekednek.

Az első félidő során az esélyesebb békésiek akarata érvényesült. Már a találkozó elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, Mohácsi és Pánczél góljaival, valamint Domokos kapus védéseivel kiváló játékot mutattunk. A látottak alapján bátran kijelenthetjük, hogy a szezon egyik legjobb teljesítményét mutatta együttesünk.

A második játékrész teljesen más képet mutatott, mint az első. A békésiek mintha az öltözőben maradtak volna: a hazaik sorra rohantak le minket, támadásaink is eléggé akadoztak, összesen 24 gólt (!) kaptunk 30 perc alatt, ami védekezésünk hatékonytalanságát jellemzi.

Ha öt perccel tovább tartott volna a mérkőzés, akkor lehet, hogy a nyírségiek nyernek, de szerencsére mi szereztük meg a 2 pontot.

Még egy találkozó vár ránk a szezonból. Hazai pályán az Orosházát fogadjuk vendégül, amely rangadón akár a másik Békés megyei együttes bajnoki címe múlhat.

Nyíregyházi KSK- Erste Békési FKC 32- 33 (8- 19)
Nyíregyháza, 50 néző V.: Árokszállási, Janáky
A Nyíregyháza legjobb dobói: Tarnavölgyi 9, Varga L., Erdős 7-7 Edző: Varga Zsolt
Békés: DOMOKOS- Molnár S. 3, PÁNCZÉL 9, Molnár Z. 3, Polgár T., Mohácsi 8, Szatmári 4 Cs.: Ardeleán (kapus), Laurinyecz 1, Mészáros 1, Molnár I. 4, Habuczki, Bereczki Edző: Gávai Ferenc
Hétméteresek: 5/3, ill. 6/5
Kiállítások: 2 perc, ill. 10 perc


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!