XVI. Farsang Kupán a békési utánpótlás!


Biró Péter edzõ beszámolója a Békés Mátrixon a Békési Labdarugó Klub utánpótlás játékáról:

Szombaton rendezték meg Mezőberényben a XVI. Farsang Kupa utánpótlás teremlabdarúgó-tornát az 1994-ben - U.15 - születettek számára.

A torna érdekessége, hogy a fiatal labdarúgók FUTSAL szabályok /4+1/ szerint játszottak.

Az egész napos tornán 10 csapat küzdött a végső győzelemért, ami 6 mérkőzést jelentett a résztvevő csapatoknak.

A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanulóira épülő Békési Futball Club csapata nagyszerű játékkal remek sikert aratott és elhozta a győzteseknek járó serleget.

Az első mérkőzést átaludták a fiúk, de kellett a pofon, hogy felébredjenek. A következő mérkőzéseken már felpörögtek a srácok és meggyőző játékkal jutottak el a döntőig úgy, hogy két NB 2-es /Besenyszög, Mezőberény/ utánpótlás csapatot is maguk mögé utasítottak.

Eredmények:
Békés - Körösladány 0 - 1
Békés - Besenyszög 5 - 0
Békés - Gyula 3 - 0
Békés - Mezőberény "B" 4 - 0
Elődöntő:
Békés - Szarvas 3 - 0
Döntő:
Békés - Mezőberény "A" 2 - 1

Végeredmény: 1. Békési Fc, 2. Berényi Gyermek Fc, 3. Szarvasi Fc, 4. Békéscsabai UFC...

Gólkirály a békési Csikós Sándor lett.

Békési Fc csapata: Maczkó Márk, Csikós Sándor, Reszelő József, László Norbert, Bohus Bence, Oláh Zoltán, Debreczeni Mihály, Fekete Krisztián, Csikós Lajos, edző: Bíró Péter.

Ugyanebben a korosztályban még januárban egy három napos nemzetközi labdarúgó tornán vettek részt a fiúk a Tatai Edzőtáborban. Itt is dícséretesen szerepelt a gárda, 26 csapatból a 7.helyezést érték el a mieink. Olyan csapatok vettek részt a küzdelmekben, mint a FC Slovan, Slavia Praha, Csepel, FC Fehérvár, REAC, BVSC, Győri ETO stb...

Most vasárnap folytatódnak a küzdelmek a Békés Városi Sportcsarnokban az U.17-es korosztály részvételével az igen színvonalasnak ígérkező VII. Békés - Körös Kupa nemzetközi labdarúgó tornán. Március 7-én pedig kezdődnek a nagypályás bajnoki mérkőzések a Sportpályán.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


foci labdarúgás