Bővültek a fűtéskorszerűsítésre adható kamatmentes kölcsön lehetőségei


Jó hír a békési lakosoknak, hogy a helyi önkormányzat rendeletében szabályozott lakáscélú kamatmentes kölcsönt a jövőben a gázfűtés korszerűsítése mellett egyéb korszerű technológiájú fűtési felújításokra is igénybe lehet venni.

A gázár folyamatos emelésével lakossági igény merült fel, hogy ne csak a gázkorszerűsítést, hanem más korszerű és gazdaságos fűtésrendszerekre való áttérést is támogasson az önkormányzat.

Az egykori helyi szabályozás azonban kifejezetten gázkorszerűsítésre lett megalkotva, így Békés Város Képviselő-testülete áprilisi testületi ülésén felülvizsgálta a lakáscélú kamatmentes kölcsön támogatás helyi rendszeréről szóló 10/2009. (III. 27.) önkormányzati rendelet ezen részét. Amellett, hogy kibővült a fűtéskorszerűsítés köre, megemelkedett a korszerűsítésre adható kamatmentes kölcsön felső összeghatára. A korábbi 150.000,- forint helyett a jövőben 250.000,- illetve 300.000,- forint állapítható meg függően attól, hogy milyen rendszer kialakítása történik.

Az öt éves futamidejű kölcsön két egyenlő összegben kerül folyósításra. Az első részletet anyagköltségre adják, melyet számlával kell igazolni. A második részlet a kivitelezési munkák fedezete azaz munkadíj, melyet a kivitelező vállalkozó felé utal az önkormányzat. A folyósítás előtt a Műszaki Osztály minden esetben helyszíni ellenőrzést végez.

A fűtéskorszerűsítésre adható kamatmentes kölcsönnel kapcsolatban további információ kérhető Békés Város Polgármesteri Hivatala Gazdálkodási Osztályán (Békés, Petőfi u. 2., 36-os számú iroda).


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!