Nagykorú lett a Zrínyi Ilona Matematika verseny


Idén 18. alkalommal rendezték meg a Dr. Hepp Ferenc Tagintézményben a Zrínyi Ilona Matematika verseny területi fordulóját.

298 ifjú matematikus érkezett a térség iskoláiból: az Ötvös Tagintézményből, a Karacs Teréz Tagintézményből, a Dr. Hepp Ferenc Tagintézményből, a Szegedi Kis István Református Gimnáziumból és a tarhosi Általános Iskoláiból.

Sarkadról, a verseny területi központjából Gurzóné Molnár Katalin hozta a kitöltendő feladatlapokat, amelyek szerzői között iskolánk egykori és mostani tanárainak nevét is olvashattuk.

A 16 tanteremben megrendezett verseny részvevőit iskolánk igazgatónője a következő szavakkal köszöntötte:

"A matematika ugyanolyan emberi, ugyanolyan múlandó és örök, ugyanazt a vágyat fejezi ki a szépség és a harmónia iránt, mint a költészet, a filozófia, vagy a zene. A matematika csodája nem különbözik a művészet csodájától. – vallja

Lénárd István a költészet és a matematika szépségéről. Tudjuk: a matematikai feladatok megoldása fejleszti a gondolkodást, így sok összefüggés, kapcsolat fedezhető föl. Ez a mindennapi élet számára megfogalmazható haszna."

A 3-6. osztályosoknak 25 feladatot kellett megoldaniuk, a kisebbeknek 60, a nagyobbaknak 75 perc alatt. A 7-8. osztályosok 30 feladatra 90 percet kaptak. Nagyon igyekezniük kellett ahhoz, hogy adott idő alatt végezzenek a megoldásokkal.

Ebben az évben első alkalommal a Zrínyi versennyel egyszerre rendeztük meg a Gordiusz Matematika versenyt középiskolásoknak. A 9-11. osztályosoknak 30 feladatra 90 percük volt.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével iskolánk igazgatónője, Farkas Lászlóné és helyettese Kis Eszter. A verseny végén a gondolkodásban megfáradt gyerekeket uzsonna várta az iskola ebédlőjében.

További képek elérhetők a http://heppalbum.atw.hu honlapunkon.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!