Elkészült a Békési Uszoda!


Komoly tétje volt az idény utolsó találkozójának, amelyen a bajnoki címért küzdő megyei rivális Orosházát fogadtuk. - Molnár Gergely beszámolója a Mátrixon!

Mindkét csapatnak minimum egy pontra volt szüksége célja eléréséhez, amely a vendégeknek a feljutás, nekünk pedig a dobogó harmadik helyének megszerzése volt. A találkozó jelentőségét bizonyítja, hogy a lelátók csordultig megteltek, köztük 100 lelkes vendégszurkoló is tiszteletét tette a rangadóra. Az együttesek lényegében teljes kerettel vágtak neki a találkozónak, csak a békési Zöldy Tamás nem léphetett pályára.
A mérkőzés elején mindkét csapat játékán látszódott a nagy tét, a túlzott lelkesedés technikai hibákban mutatkozott. A kiegyenlített első félidő során szinte végig a hazaiak vezettek néhány góllal (10- 7). A 26. percben viszont egy 4-0- ás orosházi roham következett be, ami kialakította a félidei állást (10- 11). Az eredményből is kiderül, hogy különösen a védekezésen volt a hangsúly, ami rendkívül kemény volt, de nem durva. Továbbá Ardeleán és Herjeczki kapusok remek védéseit is ki kell emelnünk, melyek nagyban hozzájárultak a védelmek hatékonyságához.

A folytatásban egészen a 44. percig tartották a vendégek az 1-2 gólos vezetésüket, amikor Habuczki találatával újra nálunk volt az előny (19- 18). Sajnos a békési öröm nem tartott sokáig, hiszen a vendégek újra magukhoz ragadták az irányítást, és könyörtelenül kihasználták a hazai hibákat. Az 56. perc környékén már érezni lehetett, hogy bajnokavatás lesz, ami a lefújás pillanatában érvényessé is vált. Ekkor nagy ünneplés kezdött: orosházi játékos, szurkoló és vezető együtt ünnepelt. 6 év elteltével újra nb1- ben szerepelhet az OFKSE, amihez sok sikert kívánunk. A BFKC tagjai szintén megérdemlik a gratulációt egész éves munkájukért, ami (mint vasárnap fél 8- kor kiderült) negyedik helyet eredményeztett a 2009- 2010- es bajnokságban.

Erste Békési FKC- Orosházi FKSE 24- 26 (10- 11)

Békés, 650 néző V.: Horváth, Marton

Békés: ARDELEÁN- Molnár S. 2, PÁNCZÉL 10, Molnár Z. 1, Szatmári 3, Mohácsi 3, Polgár T. 3 Cs.: Domokos (kapus), Laurinyecz, Molnár I., HABUCZKI 2, Mészáros D. Edző: Gávai Ferenc

Orosháza: HERJECZKI- Balda 2, Kósa B. 3, Dunkl 1, Varga A. 4, AMBRUS 2, Kardos 3. Cs.: Kovács R. (kapus), Raffai, KOVÁCS A. 4, Bajúsz 5, Berta, Dukic 2, Országh. Edző: Füzesi Ferenc

Hétméteresek: 9/4, ill. 7/5

Kiállítások: 16 perc, ill. 18 perc


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!