Angliában jártak a Heppesek!


Kirándulás Anglia délvidékén és Londonban - a csapat beszámolója

Tanítványainkkal, szülőkkel és kollégákkal együtt izgatottan indultunk útnak május 1-én.

Első megállónk egy csodás belga kisvárosban, Brugge-ben volt. Álmélkodva fényképeztük a Városháza, a Szt. Vér-Kápolna, a Miasszonyunk-templom épületét, és megállapítottuk, hogy nem véletlenül nevezik ezt a helyet Flandria gyöngyszemének.

Rövidre sikerült éjszaka után máris a kompon találtuk magunkat, és egy óra elteltével elénk tárultak Dover fehér sziklái. A túlparton Canterbury volt az első programunk. A Katedrális és a városka megtekintése után az egyik legszebb angol kastélyhoz indultunk. VIII.Henrik is szívesen tartózkodott itt, Leedsben, amin nem is csodálkoztunk,hiszen minket is elbűvölt ez a gyönyörű környezet.

A következő napon Londonba indultunk. A Madame Tussaud’s Panoptikum, a London Eye, a Big Ben, a Parlament, a Trafalgár tér egytől egyig kihagyhatatlan látnivaló.

A következő napon egy másik kastély és annak környezete bűvölt el bennünket: Hampton Court. Ennél pompázatosabb parkot, virágágyásokat, formára vágott tujafákat nemigen látott még egyikünk sem. Szívesen maradtunk volna még, de indulnunk kellett tovább Brightonba, ahol a keleties stílusú Royal Paviliont és a tenger élővilágát bemutató Sea Life Centre-t néztük meg.

A következő napunk is igen hosszúra sikerült. Délelőtt Portsmouthba indultunk, ahol egy hatalmas csatahajó belsejét, valamint tengerészeti kiállítást is láthattunk. Innen továbbutazva végre elénk tárult a Stonehenge misztikus világa. Varázsereje, megfejthetetlensége sokunkra nagy hatással volt.

Utolsó napunkat újra Londonban töltöttük: hajókáztunk a Temzén, emeletes buszoztunk, metróztunk, vásároltunk az Oxford streeten, megkóstoltuk az igazi fish and chips-et. Amikor már elkoptattuk a lábunkat, újra beköltöztünk a buszunkba, és nehéz szívvel ugyan, de hazaindultunk.

Újra eltelt egy igen változatos, sok-sok programmal megtűzdelt, élményekben nagyon gazdag hét, amely mindenkit meggyőzött arról, hogy London és a vidéki Anglia látványa megéri a fáradságot, és ez a hely mindenkit visszavár. Mi pedig visszavágyunk…


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!