További elemekkel szépül Dánfok


Lassan látványos szakaszába érkezik a Dánfoki Üdülőközpont újabb fejlesztési üteme. 2008 után 2009-ben is nyert Békés városa decentralizált pályázati forrást az egykor népszerű, ma már újra egyre többek által látogatott ifjúsági tábor fejlesztésére, így 22 millió forint értékű kivitelezési munkák kezdődhettek meg nemrégiben a terepen.

A projekt leglátványosabb eleme egy 38,85 méter hosszú, gyalogos közlekedésre alkalmas, korláttal biztosított fahíd, melynek már megvannak az elemei, az összeszerelés azonban még ezután következik. A fahídtól az elmúlt évben épített szabadtéri öltözőig térburkolattal ellátott sétány kerül kialakításra. A szabad strand és a szálláshelyek megközelítésére szolgáló, részben beton, részben aszfalt burkolatú út-sétányt pedig felújították. Szintén felújították a főépület előtti zúzottkővel borított, parkolásra alkalmas területet. Parkosították a főépület és a körszálló közötti területet. Végül pedig a főépület és a Dánfoki csatorna közötti szakaszon a megrongált és rossz állapotú, 208 folyóméter hosszú drótkerítés helyett táblás kerítést építettek.

A fejlesztés elemei közül a kerítés-, és útépítés, illetve a tereprendezés megtörtént, a gyalogos fahíd elemeit ezután rakják össze. Az önkormányzatot a költségekből mintegy 3,3 millió forint önerő terheli. A Dánfokra látogatók idén ismét komfortosabb körülmények között élvezhetik az egyedülálló homokos partot.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!