Szennyvízcsatorna-hálózat épül Oncsán


A kivitelezési terv alapján elkészültek Békésen az oncsai szennyvízvezeték házi bekötő vezetékei, a gerincvezeték építése is folyamatban van.

A kitartó esőzés ugyan hátráltatja a munkák elvégzését, de jelentős csúszást nem okoz. Ezzel újabb üteméhez érkezett az Oncsa telep nevű városrész szennyvízvezetékének kiépítése. A megye negyedik legnagyobb városa decentralizált forrásból, 85 %-os támogatási intenzitással, 12,5 millió forintot támogatást kapott a II. ütemben történő fejlesztéshez. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács decentralizált keretének leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatására (LEKI) kiírt pályázatán nyertes projekt összes nettó költsége 14,7 millió forint.

Korábban a megyei települések között is szinte egyedülálló módon Békésnek 99,6 %-os rákötési lehetőséggel sikerült bevezetnie a szennyvíz-csatornázást, melynek rendszerére akkor a háztartások nagyjából 90 %-a csatlakozott rá. Ez alól akkor csak az Oncsa nevű városrész jelentett kivételt. 2008-ban, decentralizált pályázati forrásból és városi hozzájárulással 19 milliót fordított a település Oncsa telepén a szennyvízcsatorna-hálózat főgyűjtő csatornájának kiépítésére. A fejlesztés mostani, második ütemében folytatódik a rendszer kiépítése, mely így 100 %-ban kiépítetté válna.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!