Dr Baji Mihály: Elkészült a békési kézilabda átfogó története


Mezõberény jegyzõje 3 év kutatómunkával állította össze a békési kézilabda történetét bemutató könyvét! A szombati meccsen már kapható lesz a kiadvány! A könyvrõl elõször a Békés Mátrixnak nyilatkozik!

Szemelvények a Békési Kézilabda Történetéből - ez az új könyv címe, melynek bemutatója a szombati meccs előtt lesz a városi sportcsarnokban.

Dr Baji Mihály, Mezőberény jegyzője, Békés egykori aljegyzője a BFKC rajongói klubjának, az Ultras Azzuri szurkolói csapat egyik oszlopos tagja, vezéregyénisége. Az Ultras Azzuri csoport 2008-ban már 15. éves fennállását ünnepelte, előttük és az egész kézilabda sport előtt is tisztelgés ez a könyv, de fontos szerepe, hogy archíválja az eddigi sikereket, a sport történetét.

3 évvel ezelőtt szánta rá magát, hogy több korabeli újságot, kiadványt és a régi sportolók emlékeit összegyűjtve egy könyvben jelenteti meg a város kézilabda sportjának történetét.

Nagy segítséget nyújtott számára Mester Péter egykori írása, melynek címe a könyv címét is ihlette, illetve Tar Ferenc, a Baráti Kör elnökének magángyűjteménye.

További segítői voltak a régi és jelenlegi klubvezetők, edzők, játékosok (Skoumál György, Gécs Mihály, Kádas László, Krám István, Minya Gábor, Paulcsik János, Szilágyi Attila és Szilágyi Lajos)

A könyv 36 fotót tartalmaz és a 2007/2008-as szeozonnal zárul, gyakorlatilag önköltségi áron készül, kiadásában a BFKC és áttételesen a Város Önkormányzata segített.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!