Nyári szünidős programot szervez a gyerekeknek a város!


Izsó Gábor felhívására 21 szervezet fogott össze az ügy érdekében.

A polgármester mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy még az iskolában kérdőíveken érdeklődtek a gyerekektől, hogyan és milyen módon töltenék szívesen a nyári szünetet.

Ennek alapján olyan programot állított össze 21 békési szervezet bevonásával a város, amely biztosítja a tartalmas és hasznos időtöltést, napi egyszeri meleg ételt a rászorulóknak és mindezt pedagógusi, szakember felügyelet mellett.

Izsó Gábor konkrétan említette, hogy július 1-től diákigazolvánnyal napi 300Ft –os kedvezményes jeggyel lesz látogatható a Békési Uszoda, egész napos ingyenes internetet biztosítanak a Kulturális Központban – pedagógusi felügyelettel – továbbá két alkalmi focipályát, grundot alakítanak ki a Szabadkai utcánál és a Vadvirág utcánál, illetve a rendezvénytéren található pályán pedig heti két alkalommal szerveznek foci és kosár bajnokságokat.

Emellett számos más lehetőséget is kínálnak majd a gyerekeknek, de Dánfokon 6 héten át működik majd a nyári napközi tábor, illetve összesen 500 adag ingyenes ételt készítenek majd naponta

A polgármester reményei szerint a Sport Nyár is újra sok gyermeket fog vonzani, ahol 16 szakosztály kínál 1 -1 hétig ingyenes sportolási lehetőséget.

A komplex program tapasztalatait szeptemberben fogják értékelni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!