Az ivóvízvezeték után a szennyvízvezetékre is lehet csatlakozni a jövőben Malomasszonykertben


Újabb lépést tett a békési önkormányzat Békés Borosgyán-Malomasszonykert nevű városrészének malomasszonykerti részén új lakóövezet kialakítása felé – nyilatkozta a Mátrixnak Izsó Gábor polgármester.

Egy éve, 2009-ben megítélt decentralizált pályázati támogatásból jelenleg zajlik a szennyvízvezeték kiépítése. Az összesen 41 millió forint összköltségű beruházás kiviteli terve már elkészült, az átemelő és két helyszínen a gerincvezeték építése folyamatban van. A 85 %-os támogatási intenzitású projekt összes költségéből mindössze 6 millió forint terheli a helyi önkormányzatot.

Korábban, 2008-ban szintén pályázati támogatás segítségével az ivóvízvezeték rendszert építették ki, azaz mintegy 2852,5 fm vízgerinchálózat került kialakításra, mellyel mintegy 100 ingatlan csatlakozhatott az ivóvízvezeték rendszerhez. Az önkormányzat hosszú távú célja a megyeszékhely, Békéscsaba irányába történő terjeszkedés, annak gazdasági, társadalmi, kulturális potenciálja miatt. Az új lakóövezet kialakítását ez is elősegíti, de az is fontos, hogy a területen fekvő telkek már relatíve szabályos alakúak.

Mind az ivóvíz-, mind a szennyvízvezeték rendszerre közművesítési hozzájárulással köthetnek rá a lakosok. Magánszemélyek esetében ivóvíz rácsatlakozásnál 10.000,- Ft/ingatlan, míg szennyvízbekötés esetén 60.000,- Ft/ingatlan hozzájárulást jelent. A közművesítési hozzájárulást kamatmentesen, részletfizetéssel is teljesíthető.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!