Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok elnevezésű, TÁMOP 1.4.3-10 pályázaton veszt részt a Kulturális Központ


A testület csütörtökön döntött a pályázat támogatásáról.

A pályázat témái

1. téma: az aktív korú, ellátásban részesülő1, korábban rendelkezésre állási támogatásra jogosult munkanélküliek, vagy közfoglalkoztatásban résztvevők nyílt munkaerőpiacra való belépését, tartós elhelyezkedését segítő foglalkoztatási modellek kidolgozása és gyakorlati kipróbálása (Célcsoport: rendszeres szociális segély; rendelkezésre állási támogatás; átmeneti járadék; rendszeres szociális járadék; bányász egészségkárosodási járadék; rokkantsági járadék)

2. téma: a gyes/gyed rendszerének átalakításával összefüggésben a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra való sikeres visszatérését segítő innovatív modellek kidolgozása és kipróbálása

3. téma: Fenntartható szolgáltatási és foglalkoztatási modellkísérletek a szociális gazdaságban.

A kulturális központ, mint főpályázó mellett konzorciumi tag lehet egyesület, alapítvány, köztestület, intézmény, gazdasági társaság, akikkel szemben elvárt, hogy a konzorciumi partnerek ne csak formális társulást hozzanak létre, hanem valós együttműködés valósuljon meg közöttük a projekt valamennyi szakaszában (projekt előkészítés, megvalósítás, utánkövetés).

A program a munkaerő piaci igények, kínálatok felmérésével és a célcsoport továbbképzésével foglalkozik, végső célja azonban a célcsoport foglalkoztatása, önfoglalkoztatásának elősegítése, fenntartható tevékenységek kialakítása a szociális gazdaságban.

A projekt 2011 nyarán indul, 100 %-os támogatottsággal. A megpályázható összeg 60 és 200 millió forint között lehet. Az előzetes elképzelések alapján a kulturális központ 120 millió forintra adna be igényt.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!