Csillebércen járt 80 gyermek a Kistérségi Iskolából


/Élménybeszámoló a TÁMOP 3.3.2 pályázat keretében megvalósuló 2 napos kirándulásról/ -Szeverényi Valéria cikke a Békés Mátrixon

Ma már csak emlék, de 2010. június 3-án valóság volt, amikor 80 gyermek 8 kísérő pedagógussal /a Békési Kistérségi Iskola valamennyi általános iskolájából/, 2 autóbusszal indult útnak Budapestre. A kirándulást a TÁMOP 3.3.2 pályázat tette lehetővé számunkra.

A szervezők mindenre pontosan ügyelve irányították az utazást, és vittek el bennünket csodálatosabbnál csodálatosabb helyekre. Elsőként a Szent István Bazilikát látogattuk meg. Idegenvezető kalauzolt bennünket, mesélt a történelmi múltról, bemutatta a bazilikát.

Megéltük a lent és fent érzését; az altemplomból a körkilátóba vezetett az utunk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik fővárosunkra. Délutáni programunkat a Planetáriumban folytattuk, majd a Természettudományi Múzeum lenyűgöző kiállító termei következtek. Vacsora előtt a 3D-s moziban a dinoszauruszok életébe nyertünk betekintést. Kissé fáradtan érkeztünk a szálláshelyünkre, Csillebércre. Reggel korán ébredtünk, mert előttünk állt még két terjedelmes, izgalmas program.

Reggeli után a Csodák Palotájába mentünk. A gyermekek önfeledt játéka nekünk, felnőtteknek az egyik legszebb élmény volt. Sajnos folytatni kellett utunkat, mert várt ránk már az ebéd, utána pedig a ráják, halak, pókok, hüllők csodálatos világa a Tropikáriumban. Szerettünk volna még időzni, de indulnunk kellett haza.

A gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt maradandó élményt nyújtott ez a 2 nap.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!