11 mérkõzés, 11 gyõzelem a Surman Box Club versenyzõi javára


Surman Zoltán clubvezetõ beszámolója a Mátrixon:

2009. március 14.-én tartották Kiskunfélegyházán az idei év első Pofon Partiját. A színvonal magasságát jelezte, hogy rendhagyó módon a 7 Magyar klub versenyzői mellett 2 Romániai csapat is részt vett a találkozón.

A Surman Box Club versenyzői Surman Zoltán és Római József edzők kíséretében 11 fővel képviseltette magát.

Mivel az egyesület versenyzői közül, már többen is igen nagy elismertséget szereztek korcsoportjaikban, ezért igen nehéz volt nekik megfelelő ellenfeleket találni. Ezért több esetben versenyzőink nem ritkán 1-2 korcsoporttal idősebbekkel és nagyobb súlycsoportban versenyző ellenfelekkel találkoztak.

A kis csapat első fellépője Borbély István (Gyermek 33kg) volt, aki csupán 7 éves és a nála idősebb Demeter István Kiskunfélegyházi versenyzőt harciasságának köszönhetően pontozással győzte le. Őt követte Római Krisztofer (Gyermek 43kg). Ellenfele a Romániából érkező Rácz Márió volt.

A Román bokszra jellemző kemény, és harcos bunyóval lépett fel a romániai fiú. Krisztofer adottságainak köszönhetően hosszú megelőző vagy feltartó egyenesekkel és elmozgással hatástalanította eredményesen a támadásokat és ennek köszönhetően pontozásos győzelmet ért el.

Őt követte a szorítóban Ifj. Surman Zoltán (Gyermek 37kg), aki a Hódmezővásárhelyi Faragó Tiborral csaphatott össze. Zoli viszonylag már korosztályában rutinosabbnak mondható, hiszen ez volt a 8. mérkőzése és ennek köszönhetően a nála közel egy fejjel magasabb vásárhelyi versenyzőnek nem igazán volt esélye a győzelemre és így itt is pontozásos győzelem került kihirdetésre Ifj. Surman Zoltán javára.

Majd versenyzőink számára hosszabb szünet következett, mikor a 18 párban ringbe szólították versenyzőnket Priskin Kristóf (Gyermek 42kg) személyében. Kristóf egy kitűnő tehetség és ennek látta kárát a Kiskunfélegyházi Ajtai Szilveszter. Versenyzőnk alkatából adódóan egy vívós, technikás versenyző, de ezen a mérkőzésen tanúbizonyságot tett arról is, hogy, aki a harcosabb küzdőmodort választja vele szemben, annak is némiképpen csalódnia kell, hiszen ez sem áll távol tőle. Ennek megfelelően Kristóf győzelmét hirdették ki. Nem sokkal ezelőtt következett még mindig a gyerek korcsoportban Molnár Zsolt (43kg). Zsolti, mint a csapatból néhányan első mérkőzését vívhatta meg. Ellenfele a Szegedi Déllei Ákos volt. Zsolti korához képpest igen nagy ütőerővel rendelkezik és ez be is bizonyosodott a bérkőzésen is, hiszen ellenfelének már az első menetben erősen vérzett az orra és ezt követően nem sokkal később a bíró be is szüntette a mérkőzést és így versenyzőnk döntőfölényes győzelmét hirdették ki.

Ez után egyesületünk egyetlen női tagja következett. Nem más, mint a női szakág egyik nagy tehetsége Dezsőfi Krisztina (Női 45kg). Ellene a Szegedi Király Judit vállalta a mérkőzést, akinek nem kevesebb, mint 9 kiló volt az előnye Krisztivel szemben.

Ennek megfelelően nehezen indult a mérkőzés a mi lányunk számára, mivel látszott, hogy a súlykülönbséggel és az azzal járó előnyökkel szemben nehezen találja az ellenszert. Az első menet után viszont a taktikai és edzői utasítást kitűnően betartva mondhatni leiskolázta ellenfelét és megérdemelt pontozásos győzelmet hirdettek ki javára. Őt követte jelenkorunk két reménysége Fodor Milán (Junior 54kg) és Ifj. Római József (Junior 80kg).

Mind kettőjüknek ez a mérkőzés egy felmérő is volt egyben az áprilisban tartandó Utánpótlás Olimpia előtt, amelyen nem kisebb a tét, mint a Május közepén Jerevánban tartandó Junior Világbajnokságra való kijutás. A felmérőt mind a ketten kitűnőre teljesítették, hiszen míg Milán a Szegedi Deák Györgyöt győzte le, és utasította rendre, aki többszörös Országos bajnoki helyezett, addig Ifj. Római József a nálánál nehezebb, magasabb és egy korcsoporttal idősebb szintén Szegedi Őze Attilát jutatta ugyan erre a sorsra.

A látottak alapján versenyzőink kitűnő formában várják az áprilisi válogatót, de addig még egy-két kemény hét vár reájuk az edzőteremben. Ezután a felnőttek között Füredi János (81kg) a Tiszakécskei Varga Jánossal találkozott és az előbbiekhez hasonlóan itt is pontozásos győzelem született versenyzőnk javára.

Egyesületünk két utolsóként szorítóba lépő versenyzője Balázs László (Serdülő 46kg) és Gulyás Péter (Junior 75) volt. Laci a Kecskeméti Lakatos Róbertet győzte le pontozással, míg Peti a nap mérkőzését produkálva kemény, férfias csatában győzte le a Dobó Sebastian Szegedi versenyzőt.


Mindent összevetve versenyzőinken meglátszik az a komoly és kemény munka, amit nap-mint- nap határozott céltudattal végzünk az edzőteremben. Segítőm Idősb. Római Józsefben Békés város egykori kitűnő ökölvívójában olyan segítőre találtam, akivel megfelelően összehangolva tudjuk felkészíteni azt a versenyzői gárdát a különböző megmérettetésekre, akik bennünket választanak a sportban való siker megéléséhez.

Az edzőteremben nemritkán 30-40 gyerek és felnőtt mozog együtt és ezt már egyedül nehéz irányítani ezért fontos volt, hogy az egykori kitűnő versenyző segítse munkámat és tapasztalatait, tudását átadja a fiatalok számára.

Továbbá várjuk kortól, és nemtől függetlenül azon személyek jelentkezését, akik az ökölvívásban és egy eredményes, jó hangulatú, összetartó csapatban szeretnék ezt a sportágat művelni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!