Gyöngyösön jártak a békési " Amazonok"


A Surman Box Klub hölgy tagjai VII. alkalommal vettek részt a kupán. Uhrin Csenge a Magyar női box válogatott tagja lehet!

010. június 25-27 között rendezték meg Gyöngyös városában a VII. Nemzetközi Amazon Kupát.

A rangos viadalon 24 egyesület 47 versenyzője lépett kötelek közé.
A Surman Box Clubot az Elit korcsoportban Jova Aliz és Uhrin Csenge képviselte.

Jova Aliz a 64kg-os súlycsoportban lépett a kötelek közé. A döntőbe jutásért a kazincbarcikai Dobos Zsuzsannával kellett megmérkőznie. Sajnálatosan Aliz a közelmúltban egy igen komoly lábsérülést szenvedett el, amely nem gyógyult meg teljesen és a mérkőzésen igen nagymértékben hátráltatta.

Ennek ellenére, amíg a sérült lába bírta igen magas iramú és színvonalú mérkőzés kerekedett ki és odáig versenyzőnk biztos vezetésre tett szert, de sajnálatosan a sérülésnek köszönhetően a bíró leléptette és így a mérkőzést elveszítette, ezzel a dobogó 3. fokára állhatott fel és az azzal járó bronzéremmel kellett beérnie.

- Aliznak nincs oka az aggodalomra, hiszen ökölvívó pályafutásában ez volt a 3. mérkőzése és az előző versenyeken igen magasan rangsorolt versenyzőket győzött le. Igen tehetséges és szorgalmas versenyző, aki megfelelő kitartással az Uhrin Csengéhez hasonlóan minden féle képen a jövő embere.

Uhrin Csenge ezen a versenyen az 51kg-os kategóriában méretette meg magát. A döntőbe jutásért a tatabányai Pukló Csilla ellen kellett megküzdenie. Csenge a taktikai utasítást betartva a mérkőzés elején hosszú, egyenes ütés kombinációkkal tartotta távol magától a nálánál alacsonyabb versenyzőt.

De mivel a 4x2 perces menetszám hosszúnak bizonyult ezért a nagy küzdelemben a második menettől kénytelen volt felvenni a harcosabb, verekedősebb küzdő modort, amiben végül is rendre a Surman Box Clubos versenyző jött ki győztesen és ennek megfelelően 5:0-ás pontozásos győzelmet aratott ellenfele fölött. A döntőben az a budapesti University Box clubos Ancsin Katalin várt versenyzőnkre, aki a magyar válogatott tagja és, akivel nem egészen egy hónappal ezelőtt Dombóváron a döntőben már találkoztak.

Akkor is és most is a budapesti lány kezét emelték a magasba a mérkőzést követően, pontozásos győzelmet hirdetve, bár a mostani mérkőzést követően több elismert szakember véleménye szerint is a mi lányunk volt a jobb, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Magyar Női Válogatott Szövetségi kapitánya

Szuknai Zsuzsanna meghívta versenyzőnket a Magyar válogatottba és előre láthatóan augusztus 7-9 között Olaszországban veheti magára Csenge első ízben a címeres mezt. Ez azért is fontos, hiszen a női 51kg-os súlycsoportban a 2012-es Londoni Olimpián a hölgyek is részt vehetnek a 60 és 75kg-os súlycsoport mellett. Csenge a mérkőzést követően a dobogó 2. fokára állhatott fel és az ezzel járó ezüstérmet akaszthatták a nyakába.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!