Rendhagyó órát tartott Izsó Gábor polgármester a Mezgében


A Békés Megyei Farkas Gyula Közoktatási Intézmény turisztika és média szakos 11. osztályos tanulói különleges órán vettek részt ma délelõtt.

Az egykori földrajz szakos tanár, Izsó Gábor a város fejlesztéseiről, Békés természeti értékeiről és a turizmus jelentőségéről tartott órája után a diákok kérdéseire is válaszolt.

Békésen nemcsak a felszín feletti víz kínál nagyszerű kikapcsolódást a vízitúrák teljesítésével, hanem a földfelszín alatti víz értékei is igen gazdagok.

A Körösök vizén az elmúlt esztendőben mintegy negyven csoport teljesített különböző túrát Békés érintésével. A békési gyógyvíz kapcsán felidézte azt az időszakot, amikor a békési termálvíz tömegeket vonzott.

A fürdő megújulásával a békési gyógyturizmus újbóli fellendülését reméli Izsó Gábor, melynek aktív részesei lesznek a felnövekvő generáció tagjai, az órán jelen lévő diákok is.

A rendhagyó óra keretén belül a falusi turizmus, a lovas turizmus, a kerékpáros turizmus is szóba került. A polgármester újra megérezhette a krétapor illatát, miközben a napokban megindult fürdőfejlesztés alaprajzát vázolta fel a táblára.

A diákok kérdései nagyrészt a fürdőre irányultak, többek között arra voltak kíváncsiak, mikor kerülnek megnyitásra a megújult medencék.

A kötelezettségek szerint ez év november végén nyithatja meg kapuit a 6-8 főt foglalkoztató felújított békési fürdő.

Média szakos diákok rögzítették az előadást, majd a csengőszót követően villáminterjút készítettek Izsó Gáborral, aki szívesen állt a fiatalok rendelkezésére. Kissné Dr. Balogh Ibolya igazgatónő remek lehetőségnek tekintette a polgármester látogatását, hiszen a fiatalok első kézből kaphattak információt a város fejlesztéseiről, valamint kiváló életszerű alkalmat biztosított a média szakos tanulóknak a gyakorlásra.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!