Elindult a Békési lakásotthonban élő gyermekek rendszeres úszásoktatása


Békés város polgármestere, Izsó Gábor és Perdi Tamás, az új békési uszoda vezetője lehetővé tették, hogy a békési lakásotthonokban élő gyermekek kedvezményes belépővel látogathassák az uszodát. - Dr.Petneháziné Lipcsei Margit szakmai vezető cikke a Békés Mátrixon

Minden héten péntek délután nagy izgalommal várják a gyermekek a ” jutalom úszást „ . Az úszás nem csak jó játék, hanem terápia, az egyik leghatékonyabb mozgásforma. A gyerekeink megtapasztalják, hogy az úszás nem csupán jobb fizikai erőnlétet és fittséget eredményez, hanem lelkileg is pihentető hatású.

Teljesen egyedül vagyunk önmagunkkal. A testmozgás elősegíti a lelki aktivitást. Kitisztul a fejünk, szabaddá válik a lelkünk. Hasonló boldogságérzet tölt el bennünket, mint egy hosszú futás után.

Könnyednek és súlytalannak érezzük magunkat. Akik rendszeres testmozgást végeznek, azok kevésbé depressziósak, kevesebb stresszt élnek át. Úszás során szerzett pozitív élmények és a fokozatos önbecsülés növekedés halmozódik fel. Rendszeres testedzés véd a napi stressz ellen, csökkenti a szorongást és a depressziót.

Mindezek nem csak a gyermekekre, de a velük dolgozó felnőttekre is nagyon jótékony hatású.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!