Balatonfüreden edzőtáborozott a BFKC utánpótlása


Tartalmas egy hetet töltöttünk a Békési FKC serdülő utánpótlás korú fiúcsapatával a Balaton északi partján, Balatonfüreden, a békési Tar család minden igényt kielégítő nyaralójában. - Paulcsikné Budás Gabriella beszámolója

Június 20-án, vasárnap reggel, néhány lelkes szülő /Németh apuka, Kádas apuka és edző, Dankó apu egy ismerőse, Beliczay apuka és Paulcsik apuka/ saját autókkal 22 gyereket szállított az edzőtábor helyszínére, Balatonfüredre.
A hét öt napján – hétfőtől péntekig – két labdás edzést tartott Kádas László kézilabdaedző: reggel 7.30-tól 9.00-ig, délután 16.30-tól 18.000 óráig. Az edzések helyszínéül a Balatonfüredi Szabadidő- és Konferenciaközpont szolgált, ami gyönyörű természeti környezetben fekszik és minden igényt kielégít az épületegyüttesben található sportcsarnok, ebédlő, jól felszerelt konditerem, szauna, fallabda terem, kiállító terem, mozi, szabadtéri színpad.
A gyerekek a szálláshelyről a sportcsarnokig a kb. 3,5 km-es utat Molnár István tarhosi falugondnok és egyéni vállalkozó által ingyenesen rendelkezésünkre bocsájtott 24 db „Gepida” márkájú 26”-os, sárga színű túrakerékpárral tették meg, ami elnyerte a balatonfüredi nyaralók tetszését és elismerését is. A gyerekek rendkívüli módon élvezték a kerékpározás szabadságát, mindenhol feltűnést keltett a 24 egyforma, sárga színű kerékpárból álló „darazsak” raja. Szerencsére balesetmentesen megúsztuk az összesen több száz km-re tehető kerékpározást.
A kerékpárok és a szállításukra szolgáló speciális utánfutó ingyenes műszaki felkészítését, illetve a csomagok szállítását lehetővé tévő utánfutó kölcsönzését a békési Öreg Gábor gumismesternek köszönjük.
Míg Kádas Laci bácsi a kétszer 90 perces, minden izmot megerősítő edzésben fáradt el, addig Kádasné Erika, Paulcsikné Gabi és Paulcsik János a napi 4 étkezésről gondoskodtak: kétszer reggeli / a délelőtti edzés előtt és után/, ebéd és vacsora /bevásárlás, főzés, mosogatás/. Így szerepelt az étlapon: csirkepörkölt, csirkehúsleves, csirkesült sült krumplival, milánói makaróni, krumplileves kolbásszal, tárcsán sütött pácolt tarja, paprikás krumpli, sült szalonna stb. A hétfői és keddi edzéseket – a csapatot meglátogató - Kovi /Kovács István / is segítette.
Az edzések és étkezések közötti szabadidőt pihenéssel, kerékpározással, kártyázással, pókerezéssel, tévénézéssel töltöttük.
Pénteken délután Beliczay József és felesége is megérkezett, velünk töltötték a hétvégét és segítettek a visszautaztatásban.
Egybehangzóan elmondhatjuk, hogy minden feltétel adott volt ahhoz, hogy a csapatot összekovácsoló edzőtábor tartalmasan, jó hangulatban teljen el, csupán az időjárás nem kedvezett nekünk.
Június 27-én, vasárnap a szálláshely kitakarítása után szülői segítséggel, a kora délutáni órákban szerencsésen visszaérkeztünk Békésre.

Köszönjük minden támogatónak és segítő szülőnek, hogy létrejöhetett ez a testet edző és közösséget építő edzőtábor! Sajnálhatják, akik kimaradtak belőle!


A résztvevők gyerekek:

Németh Ricsi,Földesi Berci, Kis Norbi, Dankó Bálint, Farkas Bálint, Domokos Imi
Fekete Bálint, Győri Matyi, Paulcsik Tomi Lacika, Karács Milán, Hegedűs Danika
Tar Bence, Beliczay Máté, Branyiczki Gyuri, Prorok Ernest, Rocó Tomi, Szabó Bence
Köpe Bálint, Paulcsik Balázs, Kádas Adri, Kádas Gabi


Békés, 2010. június 28.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!